Ragu de porc

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc

Reteta Ragu de porc

In sfarsit, dupa cateva incercari, ragu-ul perfect de porc: cremos, picant si aromat.

Ingrediente

500 gr carne tocata de porc (ceafa am folosit)
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
1 lingura cu varf pasta de rosii (65 gr)
100 gr 'Nduja (pasta picanta de carne cu ardei iute)
3/4 lingurita seminte de fenicul strivite in mojar
100 ml lapte
300 ml apa
1-2 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 4

  1. Intr-o tigaie cat mai larga (28-30 cm) seincinge putin ulei. Se prajeste carnea tocata (in 2-3 ture, ca sa nu fie inghesuita) amestecand des pana isi schimba culoarea peste tot si apasand pe ea cu lingura de lemn ca sa se sfarme, sa nu ramana bucati mari. Apoi mai puteti praji pana se rumeneste un pic. Cat se face carnea o presarati cu sare si rasniti piper negru. Pe masura ce prajiti carnea o scoateti intr-un bol cu o paleta, lasand cat mai multa grasime in tigaie.
  2. In tigaie acum ar trebui sa fie destula grasime ca sa caliti ceapa tocata cubulete. Caliti la foc mic, pana se inmoaie, nu o lasati sa se rumeneasca. Dureaza cam 5 minute.
  3. Adaugati usturoiul strivit si semintele de fenicul si mai caliti 1 minut.
  4. Adaugati pasta de rosii si caliti inca 2 minute, amestecand des, pana pasta se caramelizeaza putin si arata mai uscata.
  5. Adaugati pasta 'nduja si amestecati pana se topeste in tigaie.
  6. Adaugati carnea inapoi in tigaie, mai presarati putina sare si piper. Amestecati bine sa se acopere de condimente.
  7. Mutati continutul tigaii intr-un tuci si puneti pe foc sa se infierbante. Adaugati apa si laptele si amestecati. Cand ajunge la fierbere, puneti capacul si mutati tuciul in cuptor, la 150C, timp de 2 ore.
  8. La final, daca nu il folositi imediat, puteti lasa tuciul cu ragu sa se raceasca in cuptor. Se va raci incet, carnea se va mai face si va deveni cremoasa, se va topi in gura.
  9. Portia aceasta de ragu e suficienta pentru 400 gr paste, adica pentru 4 portii. Cand doriti sa o folositi, fierbeti pastele (pappardelle sau tagliatelle) in apa cu sare. Intr-o tigaie larga incalziti sosul ragu, adaugand si 100 ml apa din apa de pe paste. Cand fierbe, adaugati pastele scurse si amestecati cam 2 minute, sa se acopere cu sos. Serviti imediat cu mult parmezan razuit si daca doriti o bucata de burrata sau o lingura generoasa de ricotta.

Ragu de porc

Ragu de porc

Comentarii (4)

 

Speranta Neda  acum 3 ani - 25 Ianuarie 2021 14:18  

Arata minunat! Oare poate fi facut mai mult si tinut la frigider? Sau conservat, cumva?
 

Ioana  acum 3 ani - 25 Ianuarie 2021 15:28  

Sigur, la frigider sta bine si o sapataman. Mai mult, la congelator.
 

Florin Tanase  acum un an - 14 Februarie 2023 17:44  

Va rog sa imi spuneti cu ce pot inlocuii pasta 'Nduja . Multumesc mult
 

Ioana  acum un an - 15 Februarie 2023 10:57  

Nu exista ceva produs similar. Dar fiindca mai multa lume m-a intrebat de aceasta pasta m-am gandit ca poate un mix de 120 gr pancetta neafumata + 25 gr pasta de ardei iute + 50 ml ulei masline (mixate in robot pana devin pasta) ar fi un inlocuitor bun. Nu l-am incercat inca sa garantez rezultatul, dar e similar cu ingredientele din Nduja si cred ca are sanse sa iasa bine. Singura problema e ca s-ar putea sa nu iasa asa fin ca originalul, dar in ragu nu cred ca se va simti daca raman bucatele mici de pancetta.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...