Risotto cu dovlecei

Retete garnituri Retete din Italia Retete cu legume Retete cu orez Retete de post

Risotto cremos, o alta modalitate de a folosi dovleceii.

Ingrediente

2 dovlecei (cca 500 gr)
1 ceapa mare
300 gr orez pentru risotto (arborio)
100 ml vin alb sec
1 foaie de dafin
1.5 l supa de pui (sau de legume pentru varianta de post)
1 priza de turmenic (sau cateva firicele de sofran)
2 linguri parmezan razuit
4 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4

  1. Supa o tineti pe foc mic pentru a o avea la indemana fierbinte. Se dizolva in supa turmenicul sau sofranul.
  2. Se taie dovleceii cubulete. Se incing 2 linguri de ulei si se calesc cubuletele timp de 10 minute. Se scot cam 1/3 (ochiometric) din cubulete, iar restul se lasa in tigaie. Se adauga peste cubuletele din tigaie ceapa tocata si se mai calesc 5 minute, pana ceapa e si ea moale. Se scoate continutul tigaii intr-un robotel si se mixeaza pana dovleceii devin pasta fina.
  3. In tigaie se incinge restul de 2 linguri de ulei. Se adauga orezul si se lasa 5 minute la prajit la foc mare, amestecand din cand in cand.
  4. Se toarna vinul si dupa ce s-a evaporat se adauga sare (1 lingurita) si cateva prize de piper. Apoi am adaugat pasta de dovlecei, foaia de dafin si am turnat primele doua polonice de supa fierbinte si am dat focul la mediu spre mic, doar cat sa bolboroseasca usor orezul.
  5. Continuati sa puneti supa, doar cate un polonic o data. Urmatorul polonic il puneti doar cand anteriorul polonic de supa a fost complet absorbit de orez. Amestecati constant in orez, asta e o conditie sa devina cremos! Operatia va dura cam 20-25 minute, pana terminati toata supa. La sfarsit orezul va fi fiert si cremos.
  6. Verificati risotto de sare, sigur va trebui sa mai adaugati. Adaugati parmezanul si cuburile de dovlecei si amestecati usor, pana parmezanul e topit. Stingeti focul, puneti capacul pe oala si lasati 5 minute sa stea.

Adaugam pasta de dovlecei peste orezul prajit

Adaugam supa, cate un polonic o data

Adaugam parmezanul

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...