Rulada martipan
Acest desert este un cadou pentru voi din partea mamei mele cu ocazia sarbatorilor de Pasti. Pe langa ca se face repede si este deosebit de gustos si aspectuos, il puteti pregati cu mult timp inainte, fiindca se pastreaza la congelator.
Nu va lasati indusi in eroare de poza, am facut-o de aproape pentru a surprinde textura cremoasa a ruladei, si de aceea ea pare mare. In realitate rulada e subtire, are diametrul de aproximativ 5 cm.
Ingrediente
Blat
2 albusuri
250 gr zahar pudra
3 linguri rase cacao
200 gr nuca prajita si apoi macinata
Crema
2 galbenusuri
7 linguri zahar
1 lingura faina
1 lingura rasa cacao
3 linguri lapte
200 gr unt la temperatura camerei
Bucati: 2 rulade
- Amestecam toate ingredientele pentru crema (exceptand untul) intr-un bol pe care-l asezati pe o oala cu apa fierbinte. Bateti cu telul pe abur pana capata o consistenta de crema spumoasa.
- Lasati crema sa se raceasca.
- Frecati untul bine si apasati de cateva ori cu o lingura de lemn pe el sa iasa apa.
* daca scoateti apa din unt scade riscul de a vi se taia crema - Amestecati crema cu untul.
- Pentru blat, se bat albusurile spuma si apoi se amesteca cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza bine.
- Impartiti blatul si crema in doua parti egale.
- Pe o folie de plastic stropita cu 2-3 picuri apa puneti o parte din blat. Asezati peste el alta folie de plastic si cu sucitorul intindeti o foaie dreptunghiulara, subtire. Luati folia de deasupra.
- Peste blat intindeti jumatate din crema, tot in strat subtire.
- Rulati totul folosind-va de folia de dedesubt. Legati strans la capete cu ata. Puneti in congelator pentru a se intari.
- Repetati cu restul. Cele doua rulade se pastreaza la congelator. Se scot cu 5 minute inainte de servire si se taie felii. Se pot pastra in congelator cca 1 luna.
Crema pe abur
Adaugam crema peste untul moale
Albusurile spuma
Amestecul pentru blat
Intindem blatul intre doua folii de plastic
Intindem crema deasupra
Rulam cu ajutorul foliei
Rulada legata la capete intra la congelator
Rulada martipan
Comentarii (19)
Ultimele comentarii
coman diana acum 14 ani - 13 August 2010 11:58
=P~ =P~ =P~ =P~ :) :) :) :) :) :) :) =P~ =P~ =P~ =P~ foarte bunroxana acum 14 ani - 1 Septembrie 2010 13:48
cam cat timp trebuie sa stea la congelator rulada?Ioana acum 14 ani - 1 Septembrie 2010 13:59
macar 2-3 ore dupa ce ai terminat-o.apoi tai doar cat se manaca pe loc, restul se pastreaza la congelator, altfel se inmoaie prea tare.
roxana acum 14 ani - 1 Septembrie 2010 15:44
am inteles multumesc pentru raspuns o s-o incerc zilele astea.in poza seamana putin cu ciocolata de casa,la gust exista vreo asemanare intre cele 2?Ioana acum 14 ani - 1 Septembrie 2010 15:50
mie mi se pare mai buna decat ciocolata de casa. si e mai moale, aproape spumoasa as spune.Gbycrisnetro Dan Ioan acum 12 ani - 18 Aprilie 2012 11:47
M-ai pune si alete retete belea ca si asta!!!!!!!!!!E super belea aaaaaaaaaaaaOana acum 10 ani - 10 Decembrie 2013 14:17
Am o mare rugaminte, Ioana. Eu sunt topita dupa tot ce inseamna martipan,migdale, prajitura cu amareto etc. Am vazut la Lidl martipan la punguta de cumparat si acum cautam frenetic sa vad ce praji as putea face cu el asa de-a gata. Ma ajuti tu, te rog? Nici nu stiu cum arata, dupa pipaite are consistenta de plastilina :-)Ioana acum 10 ani - 11 Decembrie 2013 09:05
ok Oana o sa ma gandesc la ceva retete cu martipan.pana una alta ce zici de niste smochine umplute cu martipan, cum am facut aici, in loc de migdala: [link]
Oana acum 10 ani - 11 Decembrie 2013 11:04
Arata interesant =P~ cred ca o sa le incerc si pe alea.Aurelia acum 10 ani - 11 Martie 2014 22:01
Aceasta reteta este super,bunica mea o facea cind eran eu mica si acum am facut-o si eu si v-o recomand cu toata increderea.SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!! este numarul 1Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email