Rulada martipan
Acest desert este un cadou pentru voi din partea mamei mele cu ocazia sarbatorilor de Pasti. Pe langa ca se face repede si este deosebit de gustos si aspectuos, il puteti pregati cu mult timp inainte, fiindca se pastreaza la congelator.
Nu va lasati indusi in eroare de poza, am facut-o de aproape pentru a surprinde textura cremoasa a ruladei, si de aceea ea pare mare. In realitate rulada e subtire, are diametrul de aproximativ 5 cm.
Ingrediente
Blat
2 albusuri
250 gr zahar pudra
3 linguri rase cacao
200 gr nuca prajita si apoi macinata
Crema
2 galbenusuri
7 linguri zahar
1 lingura faina
1 lingura rasa cacao
3 linguri lapte
200 gr unt la temperatura camerei
Bucati: 2 rulade
- Amestecam toate ingredientele pentru crema (exceptand untul) intr-un bol pe care-l asezati pe o oala cu apa fierbinte. Bateti cu telul pe abur pana capata o consistenta de crema spumoasa.
- Lasati crema sa se raceasca.
- Frecati untul bine si apasati de cateva ori cu o lingura de lemn pe el sa iasa apa.
* daca scoateti apa din unt scade riscul de a vi se taia crema - Amestecati crema cu untul.
- Pentru blat, se bat albusurile spuma si apoi se amesteca cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza bine.
- Impartiti blatul si crema in doua parti egale.
- Pe o folie de plastic stropita cu 2-3 picuri apa puneti o parte din blat. Asezati peste el alta folie de plastic si cu sucitorul intindeti o foaie dreptunghiulara, subtire. Luati folia de deasupra.
- Peste blat intindeti jumatate din crema, tot in strat subtire.
- Rulati totul folosind-va de folia de dedesubt. Legati strans la capete cu ata. Puneti in congelator pentru a se intari.
- Repetati cu restul. Cele doua rulade se pastreaza la congelator. Se scot cu 5 minute inainte de servire si se taie felii. Se pot pastra in congelator cca 1 luna.
Crema pe abur
Adaugam crema peste untul moale
Albusurile spuma
Amestecul pentru blat
Intindem blatul intre doua folii de plastic
Intindem crema deasupra
Rulam cu ajutorul foliei
Rulada legata la capete intra la congelator
Rulada martipan