Rulouri de dovlecei cu branza picanta
Retete aperitive Retete cu branza Retete din Grecia Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
Acum ceva vreme Bogdan Pavel mi-a trimis reteta de tirokafteri, o crema picanta de feta foarte foarte buna. Ca sa-mi aduc si eu putin contributia la aceasta postare, am invelit crema in felii de dovlecel preparate pe gratar. A iesit o nebunie.
Ingrediente
2 dovlecei mici
piper negru
putin ulei masline
Crema de branza picanta (tirokafteri)
200 gr feta (de oaie si capra)
50 gr branza danish white
1 lingura iaurt grecesc sau smantana
2 ardei iuti verzi
50 ml ulei masline extravirgin
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita oregano uscat
- Ardeii iuti se coc pe flacara unui ochi de la aragaz pana sunt rumeni peste tot (vezi poza 1). Se curata de coaja, apoi de cotoare si seminte si se taie cubulete.
- Se pun ardeii intr-un mojar si se freaca cu uleiul de masline turnat in fir subtire, ca la maioneza. La final adaugati si sucul de lamaie in acelasi mod.
- Puneti aceasta maioneza in blender impreuna cu branzeturile, smantana (am folosit danish white si smantana pentru a da cremozitate amestecului) si oregano si mixati pana obtineti o pasta. Puneti pasta intr-un bol. Pasta se poate consuma ca atare, pe paine prajita sau lipie/pita. Pentru a o folosi ca umplutura trebuie data la frigider cateva ore sa se intareasca un pic.
- Dovleceii se taie felii subtiri pe lungime (vezi poza 2; am folosit aceasta razatoare pentru a-i felia). Se pun feliile una langa alta pe un platou larg si apoi se presara cu piper negru si se ung cu ulei de masline.
- Se incinge foarte bine tigaia grill si se prajesc feliile de dovlecel, cate 2 minute pe fiecare parte. Se scot pe servetele de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet.
- Puneti pe fiecare felie de dovlecel cate o lingurita (nu foarte generoasa) de crema de branza picanta. Rulati.
Ardei iuti copti
Felii subtiri de dovlecei