Salam de fructe uscate si nuci
Retete desert Retete cu fructe Retete gustari (snack) Retete de post Retete rapide Retete simple
Batonul calatorului.
Astfel de batoane sunt foarte satioase si desi sunt bune oricand, imi place sa le pregatesc mai ales cand calatorim fiindca ne tin de foame mult timp si ma scutesc de excesele din prima benzinarie care-mi iese in cale.
Ingrediente
100 gr nuca (usor prajita)
75 gr migdale
100 gr smochine deshidratate
50 gr caise deshidratate
50 gr prune deshidratate
50 gr curmale deshidratate
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/2 lingurita 5 arome chinezesti
1/8 lingurita cardamom macinat
coaja de la 1 portocala
4 linguri brandy de pere, cognac sau rom (pentru copii folositi suc de portocale)
Bucati: 2 rulouri de 20 cm x 5 cm
- Se pun in robot 50 gr nuci si 50 gr migdale. Se mixeaza pana sunt fin macinate.
- Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza inca 1 minut in robot, la viteza mare. Veti obtine o pasta prin care se vad inca bucati maruntite de nuci.
- Se imparte pasta in doua si se pun in pungi de plastic, dandu-le forma de rulou. Daca doriti sa aiba un aspect mai placut le puteti rula prin nuca de cocos. Se pastreaza la frigider.