Salam de biscuiti cu ciocolata

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Salam de biscuiti cu ciocolata

Salam de biscuiti, gustul copilariei noastre, intr-o varianta mai rafinata. I-am adaugat migdale, fistic, stafide si ciocolata si l-am trecut prin zahar pudra ca sa arate ca un salam.

Ingrediente

250 gr biscuiti simpli
200 gr ciocolata neagra (70% cacao)
150 gr zahar (brun)
100 gr unt la temp. camerei
1 lingura cacao
3 oua
2 linguri rom (sau putina esenta de rom)
50 gr migdale
50 gr fistic
50 gr stafide
zahar pudra pentru ornat (optional)

  1. Se prajesc migdalele si fisticul intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se amesteca cu stafidele si se toaca cu cutitul.
  2. Se sfarma biscuitii si se amesteca cu cele de mai sus.
  3. Se topeste ciocolata pe abur. Se lasa sa se racoreasca.
  4. Se bat ouale cu zaharul tot pe abur 5 minute. Amestecul nu se va ingrosa decat un pic si va deveni spumos, insa scopul e sa coacem un pic ouale, sa nu fie crude si sa se topeasca zaharul. Se lasa amestecul sa se racoreasca.
  5. Se freaca untul cu cacaoa. Se adauga apoi treptat ciocolata topita. Se adauga tot treptat si crema de oua. La final adaugam romul.
  6. Turnam sosul de ciocolata de mai sus peste amestecul de biscuiti si amestecam bine.
  7. Punem amestecul de biscuiti pe folie de plastic si rulam. Facem cate un nod la capete.
  8. Se da salamul de biscuiti la frigider pentru 30 minute. In acest timp se va intari un pic si se va putea modela mai bine. Dati-i forma de salam rulandu-l pe masa.
  9. Lasati salamul de biscuiti peste noapte la frigider.
  10. Cand doriti sa-l serviti, rulati-l prin zahar pudra vanilat (ca sa arate ca un salam de Sibiu), apoi il puteti felia.

Migdale, fistic si stafide tocate

Migdale, fistic si stafide tocate

Biscuitii sfaramati cu amestecul de alune si stafide

Biscuitii sfaramati cu amestecul de alune si stafide

Ciocolata topita

Ciocolata topita

Crema de oua cu zahar

Crema de oua cu zahar

Untul frecat cu cacao

Untul frecat cu cacao

Ciocolata peste unt

Ciocolata peste unt

Crema de oua peste unt

Crema de oua peste unt

Amestecul pentru salamul de biscuiti

Amestecul pentru salamul de biscuiti

Salam de biscuiti cu ciocolata

Salam de biscuiti cu ciocolata

Comentarii (18)

 

Ultimele comentarii

Cathy  acum 12 ani - 23 Iulie 2012 11:26  

;) foarte bun salamul de biscuiti in varianta aceasta =P~
 

alis  acum 12 ani - 16 August 2012 16:02  

Avand in vedere ca salamul de biscuiti original a avut f. mare succes, mi-am zis sa-l incerc si pe asta, desi eram sceptica la ideea de oua in salam. Zis si facut! Si pot spune ca nu regret c-am incercat si varianta asta, desi cu mult mai dulce, dar eu cred ca e mai rapida prima varianta, cel fara ciocolata. Si pt.ca am observat ca tu pui la prajituri mai mult zahar decat ne place noua, eu pun un pic peste jumate din cantitatea propusa de tine....si e super asa. Salamul cu ciocolata e mai crunchy and very sweet.
 

Gabriel  acum 11 ani - 22 Noiembrie 2012 18:30  

ou+zahar+bain-marie=sabayon....and IT HAS to Triple in Volume ....you Shoud be able to "write" a figure of eight and hold .....then It's ready.....otherwise ....IT's just raw warm eggs ....just saying!!!

Good recipe btw.

 

joldos tabita  acum 11 ani - 4 Decembrie 2012 15:37  

:) super bun salamu de biscuiti asa
=P~
 

andra  acum 11 ani - 10 Decembrie 2012 13:49  

abia astept ca mama sa imi faca prajitura =P~ =P~ =P~
 

caty  acum 11 ani - 16 Decembrie 2012 15:16  

buna arata f bine in curind ii voi incerca ms frumos ;) :)
 

cristi  acum 11 ani - 4 Februarie 2013 16:12  

Salam de biscuiti nu credeam ca se mai face asa ceva!
 

denisa  acum 11 ani - 17 Martie 2013 12:21  

e foarte bun :p este o delicatesa pentru copii =P~
 

ioana marcu  acum 10 ani - 2 Februarie 2014 15:34  

super bun salamul de biscuita ;) :)
 

Vicky Codry  acum 10 ani - 3 Octombrie 2014 12:39  

imi place foarte mult reteta si e si usoara nu mai postaytti retete cu salamuri de biscuiti cu totu atfel astept:* :) ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...