Salata cu rata si dressing de grapefruit si fistic
Reteta cu carne de rata si gasca Retete de Craciun Retete salate
Prima idee in folosirea pulpelor de rata confiate este aceasta salata cu avocado, gorgonzola si dressing din ulei de fistic si grapefruit. Este o salata gourmet eleganta, ideala pentru masa de Craciun.
Ingrediente
1 pulpa de rata confiata
50 gr gorgonzola (sau alta branza albastra)
100 gr mix de salata verde (am folosit un mix de valeriana, frisee, cicoare rosie)
1 avocado
putin suc de grapefruit
sare de mare si piper verde
Dressing de grapefruit si ulei de fistic
1 lingura ulei de fistic (sau ulei de nuca)
1 lingura ulei neutru
4 linguri suc de grapefruit
1 lingura suc de lamaie (sau 1 lingurita otet de orez)
Portii: 2
- Pulpa de rata se scoate din untura si se incalzeste usor in cuptorul pus la 150C. Se lasa doar 10 minute, cat sa nu fie rece.
- Se desface usor pielea de pe pulpa. Se aseaza pielea pe hartie de copt si se introduce sub grill-ul cuptorului (tava sa fie pe nivelul aflat imediat sub grill). Se grilleaza cateva minute, pana pielea e rumena si crocanta. Se scoate si se lasa la racit, apoi se faramiteaza.
- Pulpa de rata de dezoseaza si carnea se desface fasiute.
- Dressingul se prepara amestecand cu un tel toate ingredientele.
- Avocado se curata, se scoate samburele si se taie cuburi. Se stropeste cu suc de grapefruit sa nu se oxideze.
- Intr-un bol se pune salata si avocado. Se presara cu sare de mare si piper verde proaspata macinat. Se toarna 1 lingura de dressing deasupra si se amesteca cu mainile, astfel incat frunzele de salata sa se acopere de dressing.
- Se imparte salata in doua farfurii. Se aseaza in varf fasii din pulpa de rata. Se faramiteaza deasupra gorgonzola. Se presara cu piele de rata faramitata. Se mai toarna 1-2 linguri din dressing.
Pielea si carnea de pe pulpa de rata
Pielea de rata faramitata