Salata de ciuperci marinate
Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete rapide Retete simple Retete salate
O salata pe care daca o consumati in fiecare seara, pana la Pasti va aduce in forma mult dorita. Desi la cum ninge o sa mai sarbatorim inca o data Craciunul. Ce ziceti, sa renunt la retetele cu miel planificate si sa pregatesc altele cu carnati si afumatura? ;)
Ingrediente
300 gr ciuperci champignon (alegeti ciuperci mai mici)
1 dovlecel mic mic (cam cat un morcov mare)
1/2 legaturica patrunjel
1 lingura parmezan razuit (optional)
Dressing
sucul de la 1 lamaie
80 ml ulei masline
1 lingura ceapa rosie tocata fff marunt
1 catel usturoi
sare, piper
Portii: 2
- Se curata ciupercile de picioruse. Se taie felii cat de subtiri puteti. La fel, dovlecelul se taie rondele foarte subtiri. Se adauga patrunjelul tocat. Se amesteca totul.
- Intr-un bol puneti uleiul, apoi adaugati incet sucul de lamaie amestecand tot timpul cu un tel mic pana amestecul devine vascos. Adaugati ceapa si usturoiul strivit, apoi sare si piper dupa gust. Gustati dressingul.
- Turnati dressingul peste ciuperci si amestecati astfel incat totul sa fie acoperit de el. Se acopera vasul si se da la frigider pentru 2-3 ore.
- Se serveste simplu, eventual pe un pat de salata verde. Daca doriti, puteti presara cu parmezan.
Legumele feliate
Adaugam dressingul
Comentarii (22)
Ultimele comentarii
Ioana acum 14 ani - 26 Octombrie 2010 11:54
nu se pun, sunt prea tari pentru aceasta salata.Ala acum 14 ani - 26 Octombrie 2010 14:20
Pare "miami". O voi incerca in curand si te voi anunta... Banuiesc ca se poate "asezona" cu un pui la gratar... sau rumenit in tigaie "fata-verso".O zi cat mai buna!
PS: Felicitari pt ideea cu site-ul si explicatiile clare pe care ni le dai si nu in ultimul rand, ca raspunzi intrebarilor. ;)
Ioana acum 14 ani - 26 Octombrie 2010 14:24
mege perfect cu pui la gratar :)Gabriela acum 14 ani - 26 Octombrie 2010 18:00
Ce rapida ai fost! Multumesc mult pentru raspuns!victoria acum 13 ani - 19 Octombrie 2011 00:30
Foarte tare reteta ta, am facut-o si eu si mi-a placut, dar cand am facut-o a doua oara am pus in dressing si vreo 2 linguri de iaurt ( dar sa nu fie prea apos ) si i-a dat astfel mai multa consistenta. A fost faina rau, pe bune ! Iar cand am adaugat ( inainte cu putin timp de-a o servi ) siniste boabe fierte de naut sau fasole sau soia, chiar ca i-am dat pe toti pe spate =P~
Multam fain, te tuc.
Valentina acum 12 ani - 17 Martie 2012 11:00
nu inteleg...ciupercile sunt crude?:-oIoana acum 12 ani - 19 Martie 2012 09:32
da, se pun crude, dar se vor marina in suc de lamaie si uleiCathy acum 12 ani - 19 Aprilie 2012 10:24
Este cea mai buna salata, cu ea am reusit sa il conving pe sotul meu sa manance dovlecei ;)Cathy acum 8 ani - 18 Aprilie 2016 23:07
Mi-am amintit aceasta reteta acum in post si ... =P~ ;)rodica sarlea acum 7 ani - 19 Mai 2017 08:17
buna..buna..merci !Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email