Salata de ciuperci marinate
Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete rapide Retete simple Retete salate
O salata pe care daca o consumati in fiecare seara, pana la Pasti va aduce in forma mult dorita. Desi la cum ninge o sa mai sarbatorim inca o data Craciunul. Ce ziceti, sa renunt la retetele cu miel planificate si sa pregatesc altele cu carnati si afumatura? ;)
Ingrediente
300 gr ciuperci champignon (alegeti ciuperci mai mici)
1 dovlecel mic mic (cam cat un morcov mare)
1/2 legaturica patrunjel
1 lingura parmezan razuit (optional)
Dressing
sucul de la 1 lamaie
80 ml ulei masline
1 lingura ceapa rosie tocata fff marunt
1 catel usturoi
sare, piper
Portii: 2
- Se curata ciupercile de picioruse. Se taie felii cat de subtiri puteti. La fel, dovlecelul se taie rondele foarte subtiri. Se adauga patrunjelul tocat. Se amesteca totul.
- Intr-un bol puneti uleiul, apoi adaugati incet sucul de lamaie amestecand tot timpul cu un tel mic pana amestecul devine vascos. Adaugati ceapa si usturoiul strivit, apoi sare si piper dupa gust. Gustati dressingul.
- Turnati dressingul peste ciuperci si amestecati astfel incat totul sa fie acoperit de el. Se acopera vasul si se da la frigider pentru 2-3 ore.
- Se serveste simplu, eventual pe un pat de salata verde. Daca doriti, puteti presara cu parmezan.
Legumele feliate
Adaugam dressingul