Salata de cus-cus cu rosii coapte si masline

Retete garnituri Retete cu paste Retete de post Retete salate

Reteta Salata de cus-cus cu rosii coapte si masline

Este o salata rece cu un dressing delicios. Se poate servi si ca si garnitura.

Ingrediente

250 gr cus-cus
500 gr rosii mici (de preferat cherry)
3 catei usturoi mari
60 ml apa
30 ml ulei masline + 1 lingura ulei masline
1 lingura suc lamaie
150 gr masline negre
5 fire patrunjel tocate
1 lingurita cimbru proaspat
sare, piper

  1. Rosiile le taiati in doua (cele cherry) sau patru (daca sunt putintel mai mari, ca si ale mele). Le asezati in tava de copt cu usturoiul necurtatat si le dati la cuptor pentru 1 ora la 150C. Cand sunt gata lasati-le jumatate de ora sa se racoreasca.
  2. In acest timp scoateti samburii maslinelor si taiati-le felii. Tocati patrunjelul.
  3. Fierbeti cuscusul in 750 ml apa. Strecurati-l, asezati-l in bolul de salata si apoi amestecati-l cu o lingura ulei masline. Lasati-l sa se raceasca.
  4. Dressingul: In blender puneti apa, uleiul (30 ml), sucul de lamaie, putina sare si piper, usturoiul copt si 1/2 cana rosii coapte. Mixati pana obtineti o pasta fina.
  5. Peste cucusul fiert turnati dressingul, adaugati maslinele, verdeturile tocate (patrunjel si cimbru) si la sfarsit restul de rosii coapte. Amestecati usor si serviti rece.

Coacem rosiile si usturoiul

Coacem rosiile si usturoiul

Fierbem cus-cus-ul

Fierbem cus-cus-ul

Pregatim dressingul

Pregatim dressingul

Amestecam toate ingredientele

Amestecam toate ingredientele

Comentarii (7)

 

arcenciel08  acum 14 ani - 26 Decembrie 2009 22:49  

Cred ca ar iesi delicios si fierbinte :)
 

Catalina  acum 14 ani - 9 Martie 2010 17:49  

Excelenta !
 

yo  acum 13 ani - 7 Septembrie 2011 16:58  

Reteta asta se poate face si cu bulgur?
 

Ioana  acum 13 ani - 7 Septembrie 2011 17:52  

reteta e cu paste cus-cus. dar si cu bulgur se poate face, va absorbi dressingul si va fi foarte bun.
 

Andreea  acum 12 ani - 19 Mai 2012 18:26  

Tocmai am incercat-o cu bulgur. E foarte buna la temperatura camerei si merge excelent si langa un peste, ca garnitura. Multumesc pentru reteta !
 

Anca  acum 10 ani - 31 Iulie 2014 14:58  

Maine vreau sa pregatesc aceasta satata pentru ca suntem invitati la un gratar, dar aici nu gasesc cimbru proaspat. As putea pune cimbru uscat sau se poate omite?
Imi multumesc mult pentru tot ceea ce faci. Esti de un real ajutor!
 

Ioana  acum 10 ani - 31 Iulie 2014 15:00  

poti omite si atunci adauga putin oregano uscat peste rosii inainte de coacere.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...