Salata de paste cu piept de pui si portocale
Retete cu carne de pui Retete de Craciun Retete salate
Salata o pregatesc de obicei pentru partyurile de la servici si desi e migaloasa merita, fiindca are succes de fiecare data.
Ingrediente
250 gr paste scurte
1 piept de pui
1 punga (450 gr) amestec mexican de legume
maioneza (dintr-un ou cu ulei si putin mustar)
1 iaurt mic (200 gr)
2 portocale
150 gr alune sarate si prajite
sare, piper
3 linguri unt
- Pastele se fierb cu sare; se scurg.
- Pieptul de pui se fierbe cu sare si se taie cuburi.
- Legumele mexicane se pun in apa clocotita si se lasa 1 minut la fiert
- Cuburile de pui si legumele se soteaza impreuna in 3 linguri de unt. Se condimenteaza cu sare si piper. Se pun legumele si puiul peste paste si se lasa la racit complet.
- In timpul cat s-au racit am facut maioneza si am taiat miezul portocalelor cuburi.
- Cand salata s-a racit am mai dres-o de sare si piper. Am adaugat peste salata maioneza amestecata cu iaurtul, portocalele si alunele. Am amestecat sa se omogenizeze bine. Se tine la rece
*Cuburile de portocala si alunele le adaugati cu cel mult 1 ora inainte de servire, altfel se inmoaie.
Comentarii (18)
Ultimele comentarii
Ioana acum 15 ani - 4 Mai 2009 21:09
no problem, poti sa-l intorci cum vrei de aceea l-am facut.salata are deja dressingul de maioneza cu iaurt, daca pui sos de rosii iese un fel de sos Thousand Island, care nu-i asa rau, dar culoarea lui roz nu-mi place. poti incerca sa pui pe jumatate de salta si vezi care-ti place mai mult.
salta originala continea si ceapa, dar am eliminat-o instant, nu mi se parea ca merge, dar poate vrei sa incerci si asa.
Nadia acum 15 ani - 8 Iulie 2009 08:53
Imi plac salatele de genul acesta. Eu am facut de curand cu paste, ciuperci, porumb, maioneza si castraveti murati. Foarte bune de servit musafiri.Ancutza acum 15 ani - 3 August 2009 11:41
M-ai cucerit si cu aceasta salata ! In sfarsit am facut-o , am pastrat putina carne de pui de la salata vietnameza . A fost delicioasa !Persida acum 14 ani - 2 Ianuarie 2010 13:23
La multi ani! :) foarte buna salata...delicioasa!! =P~ au venit prietenii mei ieri la ziua mea si au topit-o :)) au cerut reteta si au mancat portie dubla.Multumim pentru reteta :-*
Felicia acum 14 ani - 3 Ianuarie 2010 17:14
La multi ani!Iti multumim (toata familia ) pentru retetele taleinspirate si pline de fantezie si dragoste.
tunde acum 14 ani - 25 Februarie 2010 11:22
Am mancat o salata asemanatoare cand lucram in Slovacia,de atunci ma tot gandesc ce anume era in ea de era asa gustoasa.In sfarsit am gasit reteta si ma pot pune si eu sa o fac,sper ca o sa iasa buna.anca acum 13 ani - 10 Aprilie 2011 17:17
pare buna salata,dar e musai cu alune???nu-mi prea plac alunele ;(Nicole acum 6 ani - 23 Decembrie 2017 19:30
Ioana, am o intrebare daca ai timp sa rspunzi: feliile de portocala se curata de pielita sau nu? Iti multumesc!!Ioana acum 6 ani - 23 Decembrie 2017 20:22
Aici merg si necuratate de pielite, doar sa cureti bine partea alba.Nicole acum 6 ani - 24 Decembrie 2017 04:54
Iti multumesc pentru raspuns Ioana! Ai dreptate, e mai bine sa le las cu pielita caci asa vor lasa mai putin lichid. Le voi adauga aproape de momentul servirii, asa cum ai scris.Profit de ocazie si iti multumesc pentru toate retetele minunate cu care ne rasfeti, pentru tot efortul tau si iti doresc un Craciun Fericit alaturi de cei dragi tie! Te imbratisez cu drag de peste ocean :)
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email