Salata de cus-cus cu rosii coapte si masline

Retete garnituri Retete cu paste Retete de post Retete salate

Este o salata rece cu un dressing delicios. Se poate servi si ca si garnitura.

Ingrediente

250 gr cus-cus
500 gr rosii mici (de preferat cherry)
3 catei usturoi mari
60 ml apa
30 ml ulei masline + 1 lingura ulei masline
1 lingura suc lamaie
150 gr masline negre
5 fire patrunjel tocate
1 lingurita cimbru proaspat
sare, piper

  1. Rosiile le taiati in doua (cele cherry) sau patru (daca sunt putintel mai mari, ca si ale mele). Le asezati in tava de copt cu usturoiul necurtatat si le dati la cuptor pentru 1 ora la 150C. Cand sunt gata lasati-le jumatate de ora sa se racoreasca.
  2. In acest timp scoateti samburii maslinelor si taiati-le felii. Tocati patrunjelul.
  3. Fierbeti cuscusul in 750 ml apa. Strecurati-l, asezati-l in bolul de salata si apoi amestecati-l cu o lingura ulei masline. Lasati-l sa se raceasca.
  4. Dressingul: In blender puneti apa, uleiul (30 ml), sucul de lamaie, putina sare si piper, usturoiul copt si 1/2 cana rosii coapte. Mixati pana obtineti o pasta fina.
  5. Peste cucusul fiert turnati dressingul, adaugati maslinele, verdeturile tocate (patrunjel si cimbru) si la sfarsit restul de rosii coapte. Amestecati usor si serviti rece.

Coacem rosiile si usturoiul

Fierbem cus-cus-ul

Pregatim dressingul

Amestecam toate ingredientele

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...