Salata de dovlecei
Retete cu branza Retete din Grecia Retete cu legume Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete salate
E buna servita simpla sau ca si garnitura. Mie imi place in special dimineata, langa omleta.
Ingrediente
1 dovlecel tanar
cateva fire marar
1 fir ceapa verde
50 gr branza feta
cateva masline pentru decorat
sare, piper
Marinata
3 linguri ulei masline extravirgin (de buna calitate)
1 lingura suc de lamaie
1 catel usturoi
1 varf bun de lingurita pasta de ansoa
Portii: 1
- Dati dovlecelul pe razatoarea mare si asezati-l intro strecuratoare. Presarati sare pe el, amestecati usor cu mana sau cu 2 furculite si lasati-l la stors macar 30 minute. La final presati-l un pic sa iasa toata apa din el.
- Mutati dovelecelul ras intr-un bol si condimentati-l cu piper. Adaugati mararul si ceapa tocate si feta sfaramata.
- Intr-o cescuta striviti usturoiul cu putina sare, adaugati uleiul incet, ca la maioneza pana se face pasta. Adaugati sucul de lamaie si pasta de ansoa si cu un tel mic bateti bine pana devine ca o emulsie omogena.
- Turnati marinata peste dovlecel si amestecati bine. Dati la frigider cateva ore sa se raceasca (chiar si peste noapte), sa se amestece gusturile si sa se marineze dovlecelul. La servire decorati cu masline si inca putina feta sfaramata.