Salata de fructe de padure
Ingrediente
400 gr fructe de padure asortate (eu am pus zmeura, coacaze rosii si afine; mai puteti adauga coacaze negre, mure, cirese de padure)
Dressing
100 ml vin rosu sec
1 lingura zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 lingurita otet de vin rosu
1 bucatica baton scortisoara (cca 1cm)
Portii: 2
- Se fierb intr-o craticioara ingredientele pentru dressing, pana scade la jumatate si devine ca un sirop (cca 5-7 minute). Se lasa sa se racoreasca apoi se da la frigider (sau congelator daca va grabiti) pentru a se raci mai tare.
- Fructele reci (de la frigider) se aleg intr-un bol. Se toarna peste ele dressingul preparat. Se amesteca usor cu mainile ca sa nu zdobim fructele. Se lasa 15 minute la frigider, sa se imbine aromele fructelor cu cele ale dressingului.
- Se serveste salata simpla sau peste un glob de inghetata.