Salata de pastai cu maioneza
Retete aperitive Retete cu legume Retete simple Retete salate
Azi avem tot pastai, la cererea lui Radu am facut aceasta salata care-i place mult. Dar am facut o portie mica, restul le-am pregatit tot scazute ca si cele de ieri. Si asa am terminat pastaile de la vecina!
Ingrediente
300 gr pastai galbene
cateva fire patrunjel
sare
Maioneza cu usturoi (aioli)
3 catei usturoi
1 galbenus
1 lingurita mustar
ulei (de oricare, eu am folosit de masline si putin din samburi de struguri)
putina sare
- Pastaile curatate de capete se pun la fiert cu multa apa si sare pentru 30 minute. Se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
- In acest timp preparam maioneza cu usturoi (aioli): intr-un bol am strivit cateii de usturoi si i-am pisat cu putina sare pana s-au facut pasta. Am adaugat galbenusul si mustarul, am omogenizat totul si am inceput sa torn incet ulei, amestecand mereu, pana am obtinut o maioneza care sta pe lingura.
* daca maioneza se "taie", mai adaugati cam o lingurita de mustar si amestecati repede pana isi revine; apoi continuati sa adaugati ulei. - Pastaile racite le-am taiat bucatele mici si apoi am adaugat cam 3 linguri de aioli peste ele. Am adaugat si putin patrunjel tocat si sare. Am amestecat bine. Se serveste pe paine, cu rosii.