Salata de sfecla rosie si avocado
Retete aperitive Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete salate
Ieri aveam in plan orez cu spanac, dar nu am mai gasit spanac proaspat in piata. Noroc ca sfecla rosie mi-a facut cu ochiul si am deturnat planurile de cina catre aceasta salata simpla cu dressing de ardei copt si branza de capra.
Ingrediente
2 sfecle rosii (mai micute)
2 cartofi
1 avocado
Dressing
1 ardei rosu copt
100 gr branza de capra (maturata am folosit)
1 catel usturoi
30 ml ulei masline
1 lingura suc de lamaie
50 ml lapte (optional)
sare, piper
Portii: 2
- Sfeclele si cartofii fie se coc in coaja la cuptor (la 240C, pana intra furculita usor in ele), fie se fierb (tot asa, pana intra furculiat usor in ele). Se curata de coaja si se lasa sa se racoreasca.
- Se toaca legumele cuburi sau se taie felii. Se aranjeaza pe farfurii.
- In blender se mixeaza toat ingredientele pentru dressing (exceptand laptele). Daca iese prea gros il puteti subtia folosind putin lapte.
- Se toarna dressing peste legume. Daca doriti, puteti sfarama putina branza de capra deasupra.