Salata de ton cu avocado
Retete aperitive Retete cu fructe Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple Retete salate
Salata delicioasa de la Marnie, pe care am pregatit-o acum o saptamana, dar nu am avut loc sa o postez, retetele traditionale de Craciun au avut intaietate. Foarte simpla de pregatit si foarte aspectuoasa daca o serviti in cojile de avocado.
Ingrediente
1 conserva ton (de 160 gr)
2 avocado
2 linguri ulei de samburi de struguri
2 oua fierte
1 ceapa mica
cateva fire patrunjel
1 lingura suc de lamaie
sare, piper
Portii: 4
- Se taie avocado in doua pe lung si se scoate pulpa folosind tehnica de aici, pastrand cojile intacte.
- Se stropeste pulpa de avocado cu sucul de lamaie si se striveste cu furculita pana devine pasta. Se freaca apoi cu galbenusurile fierte si uleiul (sau ulei din conserva de ton). Se adauga tonul strivit si el cu furculita si se amesteca bine totul.
- La final se adauga ceapa, patrunjelul si albusurile de ou tocate foarte marunt. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Umplem cojile de avocado cu salata pregatita si servim.