Salata de varza rosie si ceapa rosie cu telemea
Retete cu branza Retete cu legume Retete fara gluten Retete simple Retete salate
7 luni am tot facut variante din aceasta salata. Pana la urma am ajuns la o formula pe care nu mai simt nevoia sa o schimb. Asa ramane!
Ingrediente
1/4 capatana varza rosie (cca 400-450 gr)
1 ceapa rosie mai mica
75-100 gr telemea (de capra/oaie; sfaramicioasa, nu foarte sarata)
5 fasii subtiri de pancetta
20 gr seminte de susan
1/2 legatura mica patrunjel
4 fire marar
8 frunze de menta
2 linguri suc de lamaie
4 lingurite miere
1 lingura ulei de masline
sare
Portii: 2
Calorii: 904 calorii in total (calculat cu 100 gr telemea)
- Pancetta se pune intr-o tigaie incalzita si se lasa pana isi lasa grasimea si se rumeneste placut pe prima parte, apoi se intoarce si se rumeneste usor si pe a doua parte. Se scoate pe servetele sa se absoarba grasimea. Cand s-au racorit, taiati fasiile bucati mai mici.
- Ceapa rosie se taie solzisori si se presara cu putina sare. Se maseaza usor cat sa se desfaca feliile. Se lasa sa stea 5 minute. Se adauga apoi sucul de lamaie si se mai lasa la macerat 10 minute. Se adauga apoi uleiul de masline si 3 lingurite de miere si se amesteca.
- In acest timp se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara adaos de grasime, amestecand des, pana se rumenesc placut. Nu le lasati nesupravegheata, se ard repede. Se scot intr-un bol.
- Se toaca varza rosie fideluta fina. Se presara cu putina sare si se framanta pana se inmoaie bine, isi pierde din volum si se simte umeda.
- Se toarna ceapa marinata peste varza. Se adauga si verdeturile tocate si telemeaua sfaramata. Se presara jumatate din semintele de susan. Se amesteca totul usor si se drege de sare.
- Se imparte salata in 2 boluri. Se adauga deasupra cate jumatate din baconul crocant si se presara restul de susan.
- Se serveste imediat simpla sau cu oua fierte.
Salata de varza rosie si ceapa rosie cu telemea