Salata marocana de sfecla rosie

Retete arabesti Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete salate

O salata dulce-acrisoara, foarte sanatoasa si aspectuoasa.

Ingrediente

2 sfecle rosii
2 linguri ulei (de masline)
1/2 lamaie
1 catel usturoi (sau 1/2 ceapa)
1/4 legatura patrunjel (sau coriandru, daca va place)
1 varf lingurita chimion macinat
sare, piper, chili

  1. Se fierbe sfecla rosie curatata de coaja in multa apa cu sare pana intra furculita usor in ea. Se lasa sa se racoreasca, apoi se taie cubulete.
  2. Se striveste usturoiul (sau se toaca ceapa marunt). Se stropeste cu 1 lingura suc de lamaie si se lasa sa stea 10 minute. Se adauga uleiul si se amesteca pana devine ca o emulsie.
  3. Se presara sfecla cu sare, piper, chili si chimion. Se amesteca usor.
  4. Se toarna dressingul si se amesteca iar usor.
  5. Se adauga patrunjelul tocat fin si se stoarce restul de suc de lamaie. Se amesteca usor si se gusta de condimente.
  6. Se lasa sa stea 1 ora sa se amestece gusturile, apoi se poate servi cu felii de lamaie alaturi pentru cine o doreste mai acrisoara.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...