Salata marocana de sfecla rosie
Retete arabesti Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete salate
O salata dulce-acrisoara, foarte sanatoasa si aspectuoasa.
Ingrediente
2 sfecle rosii
2 linguri ulei (de masline)
1/2 lamaie
1 catel usturoi (sau 1/2 ceapa)
1/4 legatura patrunjel (sau coriandru, daca va place)
1 varf lingurita chimion macinat
sare, piper, chili
- Se fierbe sfecla rosie curatata de coaja in multa apa cu sare pana intra furculita usor in ea. Se lasa sa se racoreasca, apoi se taie cubulete.
- Se striveste usturoiul (sau se toaca ceapa marunt). Se stropeste cu 1 lingura suc de lamaie si se lasa sa stea 10 minute. Se adauga uleiul si se amesteca pana devine ca o emulsie.
- Se presara sfecla cu sare, piper, chili si chimion. Se amesteca usor.
- Se toarna dressingul si se amesteca iar usor.
- Se adauga patrunjelul tocat fin si se stoarce restul de suc de lamaie. Se amesteca usor si se gusta de condimente.
- Se lasa sa stea 1 ora sa se amestece gusturile, apoi se poate servi cu felii de lamaie alaturi pentru cine o doreste mai acrisoara.