Sare aromata
Anul trecut am incercat sa-mi fac o mica gradinuta cu verdeturile care-mi plac si care nu sunt caracteristice zonei noatre, deci le gasesc mai rar la noi in magazine si la niste preturi mult prea mari. Evident am esuat lamantabil, nici urma de busuioc, salvie sau rozmarin prin straturile mele. Va dati seama ce m-am "enervat" cand am vazut ca in Croatia salvia creste direct din stanci, iar rozmarinul il folosesc sa faca garduri vii!!!! Oricum nu ma dau batuta o sa incerc sa le cultiv in ghivece. Deja mi-am luat un mic busuioc in ghiveci pe care l-am adus cateva zile pe masina din Croatia si a rezistat saracutul si chiar a inceput sa dea frunze noi :) Eu sper sa se faca frumos desi am pe constiinta vreo doua tufe de busuioc. :p
Am adus cu mine si o captura pretioasa, o punga mare de rozmarin pe care l-am congelat, se congeleaza foarte bine. Iar cu cateva crengute am facut sare aromata, dupa ideea lui Jamie Oliver. Se poate face sare aromata si cu alte verdeturi bineinteles, doar ca trebuie sa le dozati in functie de cat de aromate sunt. Rozmarinul avand o aroma puternica e suficient sa folositi 2 crengute.
Aceasta sare o puteti folosi in sosuri, ciorbe, pe chipsurile facute in casa... si se pastreaza foarte bine in borcane, la frigider cateva luni bune.
Ingrediente
90 gr sare mare
2 crengute rozmarin
1 lamaie
- In blender puneti sucul de la lamaie cu frunzele de rozmarin. Mixati sa obtineti o crema.
- Adaugati sarea si mai mixati putin pana aceasta e uniform colorata intr-un verde pal.
- Pastrati sarea in borcane inchise ermetic la frigider. Rezista cateva luni.
Sare aromata