Shoyu Ramen
Retete asiatice Retete cu carne de pui Retete de supe si ciorbe

Ramenul cu sos de soia e cel mai popular tip de ramen in Japonia, probabil pentru ca e si cel mai light. Acesta chiar asa e: usor, aromat si dulce-sarat.
Ingrediente
1 puiĀ de 2.5-3 kg (fara piept)
3 morcovi
1 legatura ceapa verde (5-6 fire)
5 ciuperci shiitake uscate
45 gr ghimbir
6 catei de usturoi
1 bucata kombu (alge kelp uscate; cat palma)
50 ml sos de soia
2 linguri mirin
extra sos de soia si sare pentru finisare
Pentru fiecare portie de ramen mai aveti nevoie de:
40-50 gr taietei pentru ramen
1 fir ceapa verde
2-3 felii de rulada japoneza de porc (chashu; optional)
Portii: 8
Calorii: 347 cal / portie (calculat cu 40 gr de taietei si 2 felii subtiri de rulada)
- Puiul se taie bucati si se pune intr-o tava larga care merge la cuptor. Se adauga si morcovii taieti bucati mari. Se da tava la cuptor, la 200C timp de 45 minute, pana carnea e frumos rumenita.
- Se transfera bucatile de carne si morcovi intr-o oala incapatoare. Se scurge in oala si tot sucul lasat de pui in tava.
- Se adauga ceapa verde intreaga, ciupercile shiitake intregi, ghimbirul taiat felii, cateii de usturoi taiati in 2 pe lungime, kombu si sosul de soia.
- Se adauga apoi apa cat sa acopere bine carnea (cca 12-13 cani de apa). Se aduce la fierbere si se da apoi focul la mic, supa sa bolboroaseasca usor. Spumati supa la inceput, va face doar putina spuma, dar nu asa multa ca atunci cand folositi pui crud.
- Lasati supa sa fiarba molcom timp de 2 ore.
- Scoateti bucatile de pui si morcov din supa. Scoateti separat si ciupercile shiitake. Strecurati supa si aruncati solidele care va raman in strecuratoare.
* puiul si morcovii se consuma separat - Adaugati mirinul in supa clara. Apoi incepeti sa adaugati sos de soia ca sa sarati supa. Dupa cateva linguri de sos de soia, daca gustul supei este echilibrat (adaugati doar cat gustul de sos de soia e placut, dar fara sa acopere restul aromelor din supa) dar nu e inca suficient de sarata, suplimentati cu sare (am adaugat inca 3 linguri sos de soia si 1 lingurita sare, dar depinde de cat s-a redus supa in timpul fierberii).
- Cand serviti shoyu ramen infierbantati iar supa daca s-a racit. Fierbeti taietii conform pachetului. Tocati ceapa verde rondele. Taiati ciupercile felii subtiri. Taiati felii subtiri de rulada si le rumeniti pe ambele parti intr-o tigaie incinsa, fara adaos de grasime.
- Puneti taiatei in fiecare bol. Adaugati 5 polonice de supa calda. Asezati 2-3 felii de rulada langa taietei (daca nu doriti sau nu aveti preparata rulada, puteti folosi carnea dezosata de pe puiul scos din supa). Presarati cu ceapa verde si felii de ciuperci.
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email