Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

Retete aperitive Retete cu carne de porc Retete de Craciun Retete romanesti

La fel ca si pasta de jumari, e buna, dar in cantitati mici. Bucatica pe care am fiert-o e suficienta, ne stinge pofta pana la anul. Ideal este ca slaninuta sa aiba si putin carne si sa o fierbeti in moare de pe varza murata.

Ingrediente

1 bucata slanina proaspata (de 10 x 10 cm)
moare de pe varza (optional)
6 catei usturoi
1 lingurita boia dulce
1 lingura ulei
sare
piper

  1. Se pune slaninuta la fiert cu multa apa si sare din belsug (sau in moare de pe varza si atunci nu mai adaugati sare). E fiarta cand furculita intra usor in ea. Bucata mea de slaninuta avea si carne asa ca a fiert mai incet, cam 1 ora.
  2. Se scoate slaninuta fiarta intr-o strecuratoare si se lasa pana se zvanta bine.
  3. Intre timp facem mujdeiul. Frecam cateii de usturoi striviti cu putina sare pana devin ca o pasta. Se adauga incet uleiul pana devine cremos. Condimentam cu mult piper si boia si omogenizam bine.
  4. Ungem slaninuta deasupra cu un strat generos de mujdei. Se pune in frigider peste noapte. Se taie feliute subtiri si se serveste cu paine moale, proaspata.

Bucata de slaninuta proaspata

Cu putina carne

Slaninuta fiarta la scurs

Pregatim mujdeiul

Slaninuta cu mujdei

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...