Sos rapid de mure

Retete cu fructe Retete de Sosuri si Salsa

Un sos foarte rapid de mure, aromat cu ceai ca sa-l facem mai interesant, surprinzator. L-am facut prima data acum 2 saptamani. Luasem 1 kg mure sa fac o tarta, dar cum erau foarte coapte in cateva ore au inceput sa lase zeama. De frica sa nu fermenteze, le-am pus la fiert rapid, jumatate cu iasomie si jumatate cu Earl Grey. Varianta cu iasomie mi-a placut un pic mai mult, aroma e parca mai de vara, mai proaspata. Iese destul de mult sos din aceasta cantitate, asa ca l-am servit cu cheesecake, pannacotta, iaurt, clatite si chiar si cu coji de choux. Cand s-a terminat am mai facut o tura.

Ingrediente

800 gr mure
70 gr zahar
10 gr ceai verde cu iasomie (sau ceai negru Earl Grey; 4 lingurite)
15 gr amidon

  1. Se pun murele, zaharul si 100 ml apa intr-o cratita. Se porneste focul la mic si se aduce la fierbere.
  2. Cand murele sunt acoperite de suc se introduce in suc un infuzor de ceai (metalic sau plic de hartie de unica folosinta) in care ati pus ceaiul de iasomie. Se lasa sa fiarba molcom maxim 5 minute (cat murele sa isi schimbe usor culoarea, vor deveni purpurii).
  3. Se scoate infuzorul si se preseaza pe frunzele de ceai sa extrageti cat mai multa zeama, acolo ramane multa aroma.
  4. Se adauga amidonul dizolvat in putina apa, se amesteca imediat si se mai fierbe 2 minute. Sosul se va ingrosa un pic.
  5. Se ia de foc si se lasa sa se raceasca. Se pastreaza in borcan, la frigider, chiar si 2 saptamani.

Cu iaurt grecesc si granola la micul dejun

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...