Supa crema de dovlecei
Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
Supa crema din dovlecei cu iaurt si ulei de menta. O bunatate fistichie.
Ingrediente
1.2 kg dovlecei
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 cartof mare
300 ml supa de pui (sau apa pentru varianta vegetariana)
150 ml iaurt (cca 3 linguri iaurt)
2 linguri ulei
sare, piper
Ulei de menta
15 frunze menta
4 linguri ulei de masline
1 priza sare mare
Portii: 3-4
- Daca dovleceii sunt mari (au coaja groasa) se curata de coaja, altfel se pot lasa cu coaja. Se taie apoi in doua pe lungime si cu o lingurita se scobeste zona cu seminte. Se taie cuburi.
- In uleiul incins se caleste ceapa tocata pana se inmoaie bine. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
- Se adauga cuburile de dovlecel, cartoful taiat si el cuburi si supa de pui. Lichidul trebuie sa ajunga cam cu 2 degete sub dovlecei, daca e prea putin lichid completati cu apa (eu am mai pus 1/2 cana de apa). Condimentati cu sare si piper negru.
- Aduceti la fierbere. Puneti capacul si fierbeti 20 minute. Dupa acest timp verificati sa fie moi si dovleceii si cartofii.
- Se scurge mare parte din lichiul din oala (dovleceii sunt un pic aposi si cel mai probabil nu veti avea nevoie de tot lichidul).
- Se mixeaza continutul oalei pana devine piure, adaugand putin lichid daca e necesar. Adaugati iaurtul si mixati bine. Apoi adaugati incet lichid pana supa ajunge la consistenta dorita. Dregati supa de sare si piper.
- Striviti menta cu sarea mare intr-un mojar. Adaugati uleiul, cate o lingura pe rand si continuati sa pisati cu miscari circulare.
- Serviti supa crema cu ulei de menta si crutoane de paine.
Legumele la fiert