Supa crema de fenicul cu somon afumat

Retete de mancaruri cu legume Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Supa racoritoare de vara. Un fel de vichyssoise cu fenicul.

Ingrediente

2 bulbi de fenicul (aprox 450-500 gr)
4 cartofi medii (aprox. 500 gr)
1 ceapa mare
3 catei usturoi
1 foaie de dafin
4 linguri ulei masline
1 ligura verdeata de fenicul tocata
sare, piper negru

Servire

2 mini-baghete
crema de branza
50 gr somon afumat

Portii: 4

  1. Intr-o oala mai larga se adauga 2 linguri de masline si ceapa tocata. Se caleste cca 5 minute, pana se inmoaie.
  2. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  3. Se retine verdeata de la fenicul. Restul se taie felii subtiri, se adauga peste ceapa si se caleste 10 minute, amestecand des, pana se inmoaie.
  4. Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi, foaia de dafin rupa in doua si 5 cani se apa. Se adauga sare si se rasneste piper negru.
  5. Se fierbe cu capan pana legumele sunt moi, cca 25-30 minute (testati si feniculul si cartofii).
  6. Se scoate foaia de dafin. Se transfera solidele din oala in robot si se adauga cam jumatate din lichid. Se mixeaza pana devine piure fin, apoi se adauga treptat restul de lichid pana aveti consistenta dorita.
  7. Gustati de sare, apoi adaugati 2 linguri de ulei extravirgin si verdeata de fenicul si mai mixati cateva secunde. Daca doriti, puteti adauga si 3-4 frunze de menta pentru o supa mai fresh.
  8. Doar inainte de servire, mini-baghetele se taie in doua pe lungime, se stropesc cu putin ulei de masline si se prajesc in tigaia grill pana devin placut rumene. Se ung cu putina crema de branza si se aseaza fasii de somon afumat deasupra.Se presara cu verdeata de fenicul.
  9. Serviti supa calda sau rece, cu felii de bagheta. 

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...