Supa crema de hribi
Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
Supa crema de hribi preparata foarte simplu si aromata cu ulei cu rozmarin este inspirata din excursia de acum doua saptamani la Budapesta cand am pranzit la Pesti Diszno (chef-ul de acolo a fost bucatarul oficial al presedintelui Ungariei ;) ).
Ingrediente
400 gr hribi proaspeti
1 ceapa mare
1 catel mare de usturoi
1 cartof mare, fainos
1 foaie dafin
1 fir cimbru uscat (sau 1/4 lingurita cimbru uscat tocat)
750 ml supa de pui (sau supa de vita; sau apa/supa de legume pentru varianta lacto-vegetariana)
50 ml vin alb sec
8 linguri ulei masline (mai neutru la gust)
1 lingura unt
1 fir rozmarin
Portii: 4
- Se caleste ceapa tocata marunt intr-o lingura de unt si 3 linguri ulei incinse. Cand e moale se adauga hribii taiati felii si usturoiul strivit si se mai calesc 3 minute.
- Se stinge cu vin si se lasa pe foc pana se evapora. Se adauga cartoful taiat cuburi, supa, dafinul, cimbrul si se condimenteaza cu sare si piper. Se fierbe cu capac timp de cca 20 minute (pana cartoful e fiert).
- Se scot dafinul si cimbrul din oala. Se strecoara supa de pe ciuperci. Se mixeaza in blender continutul oalei pana devine pasta. Incet, cu blenderul mergand, se adauga supa pana obtineti consistenta dorita.
- Se drege supa crema de sare.
- Se incinge restul de ulei si se adauga frunzele de rozmarin tocate. Se ia de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa uleiul sa se infuzeze cu aroma rozmarinului.
- Se serveste supa crema de hribi picurata cu ulei aromat cu rozmarin si paine prajita.