Supa crema de macris
Ingrediente
1 ceapa
1 dovlecel mic (cca 200 gr)
3 cartofi mai mici
150 ml supa de pui
350 gr macris (sau 200 gr macris + 150 gr spanac)
1 lingura smantana
1 lingura unt
1 lingura ulei
3-4 oua
sare, piper
Portii: 3-4
- Se incinge untul si uleiul. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste cca 2 minute. Se adauga dovlecelul taiat cubulete si se mai caleste totul la foc mic timp de 5 minute.
- Se adauga cartofii taiati cuburi, supa de pui si inca 2 cani apa si se aduce la fierbere. Se condimenteaza cu sare si piper. Se fierbe pana cartofii sunt facuti (cca 15-20 minute).
- In acest timp se spala macrisul si se rup coditele mai groase.
- Se trage oala de pe foc si se adauga macrisul. Se amesteca pana macrisul scade si este cuprins de supa (cca 1 minut).
- Se scurge aproape o cana de supa din oala. Ce ramane in oala se mixeaza in blender. Daca e prea groasa, se mai adauga din supa obtinuta pana ajungeti la consistenta dorita.
- Se adauga smantana si se drege supa crema de sare.
- Se serveste supa crema de macris calduta sau rece cu oua posate moi (presarate cu fleur de sel, chili si piper negru).
- Ouale posate se prepara astfel: se pune apa, putina sare si 1 lingurita otet intr-o oala; se aduce la fierbere; cand fierbe se trage oala de pe foc; se sparge un ou intr-o cescuta de cafea; se da usor drumul oului in apa, introducand usor cescuta in apa; cu o lingura se aduna albusul in jurul galbenusului si apoi se misca usor oul prin apa; se lasa sa fiarba cca 3 minute; se scoate cu o paleta cu gauri; se repeta cu toate ouale.
Adaugam cartofii peste ceapa si dovlecelul sotat
Fierbem legumele
Adaugam macrisul
Supa mixata cu blenderul vertical
Ou posat