Supa crema de mazare
Retete cu legume Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
Se anunta o saptamana cu mancaruri sanatoase. Ieri un fresh tonic, azi aceasta supa crema de mazare, cu crutoane cu branza de capra si ulei de menta. Din ce in ce mai bine.
Ingrediente
400 gr mazare (congelata sau proaspata)
1 ceapa
2 cartofi
650 ml supa de pui
2 linguri ulei
sare, piper negru
Ulei cu menta
4 linguri ulei masline
10 fruze menta
putina sare grunjoasa
Crutoane cu branza de capra
3-4 Bake Rolls cu sare (chipsuri de paine)
100 gr branza de capra (proaspata sau maturata)
putina crema de branza
Portii: 3-4
Timp de preparare: 40 minute
- Se caleste ceapa tocata marunt in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga mazarea si cartofii taiati cuburi. Se acopera cu supa de pui si se condimenteaza cu sare si piper negru.
- Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac pana cartofii sunt bine fierti (cca 20 minute).
- Se strecoara mazarea si se retine supa. Se mixeaza in blender sau cu blenderul vertical mazarea. In timp ce mixati se adauga treptat supa pana supa crema ajunge la consistenta dorita (eu am pus toata supa).
- Optional, se trece supa de mazare printr-o sita deasa, ca sa fie fina. Se drege supa crema de sare.
- Pentru uleiul aromat: se strivesc frunzele de menta cu sare grunjoasa intr-un mojar, pana devin pasta. Se adauga uleiul si se omogenizeaza.
- Pentru crutoane: se freaca crema de capra cu putina crema de branza, pana devine tartinabila. Cantitatea de crema de branza variaza in functie de ce branza ati ales: proaspata sau maturata.
- Se ung rondelele Bake Rolls cu crema de branza de capra.
- Se pune supa crema in farfurii. Deasupra se pune cate un cruton cu branza. Se picura uleiul de menta deasupra.
Supa crema de mazare
Comentarii (19)
Ultimele comentarii
Doina acum 11 ani - 23 Octombrie 2013 11:58
Ioana, spune-mi te rog, cartofii si ceapa merg si ei la pasat sau ne debarasam de ei si pasam doar mazarea cu lichidul? Multumesc! Suna f bine si vreau sa o fac si euIoana acum 11 ani - 23 Octombrie 2013 12:00
Totul se paseaza, nimic nu se arunca :)Matei Loredana acum 10 ani - 25 Decembrie 2013 00:34
Este f buna nici nu am mai incercat alta, imi place asta f multRaluca acum 9 ani - 5 Aprilie 2015 15:47
Ma apuc si eu acum de gatit... multumim frumos pentru reteta!Ioana acum 9 ani - 5 Aprilie 2015 16:28
spor si pofta buna!stefan aglaita acum 8 ani - 1 Aprilie 2016 16:42
Supa de legume merge?Ioana acum 8 ani - 1 Aprilie 2016 16:46
merge :)Mariana acum 7 ani - 29 Decembrie 2016 22:59
Foarte buna supa-crema. Baietelul meu de 7 ani refuza sa manance supe-crema, dar pe asta a mancat-o. Am facut azi. :-)Laura acum 6 ani - 14 August 2018 23:17
Buna Ioana. N am menta proaspata si maine vreau sa fac supa. Ar merge cu menta uscata? Daca da, la fel prepar uleiul de menta? MultumescIoana acum 6 ani - 15 August 2018 10:52
e rezonabil si cu menta uscata. incalzesti usor uleiul si apoi adaugi menta, apoi o lasi sa se infuzeze pana se raceste uleiul si strecori.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email