Supa crema de mazare cu rucola si parmezan

Retete cu legume Retete fara gluten Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de mazare cu rucola si parmezan

O supa care ne energizeaza la inceput de primavara. Mazarea si rucola sunt pline de vit. C, K si fibre. Ambele au efect antiimflamator si antioxidant. Iar mazarea este satioasa, datorita fibrelor si continutului ridicat de proteina. Mai ales acum, cand tensiunile politice din ultima vreme genereaza un mare stres care ne poate influenta obiceiurile alimentare si starea emotionala, e important sa facem tot posibilul ca sa ramanem sanatosi pe toate planurile.

Ingrediente

450 gr mazare (congelata am folosit)
1 ceapa mare (cca 150 gr)
3 catei de usturoi
2 cartofi medii (cca 200)
75 gr rucola (tanara)
15 gr parmezan
3 linguri ulei de masline
sare, piper negru
iaurt (pentru servire)

Portii: 4
Calorii:
1020 (calculat fara iaurt)

  1. Intr-o cratita se incalzeste uleiul si se adauga ceapa tocata cubulete mici. Se caleste la foc mic pana se inmoaie bine de tot (intre 5 si 10 minute), amestecand cand si cand.
  2. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut, amestecand mereu.
  3. Se adauga cartofii taiati cubulete mai mici, ca sa fiarba mai repede. Se adauga 2.5 cani se apa (750 ml) si sare. Se aduce la fierbere. Se fierbe la foc mic pana cartofii sunt facuti (cca 15 minute, dar ii verificati sa fie moi). Daca nu sunt fierti cartofii, puneti capacul dupa 15 minute si fierbeti in continuare.
  4. Se adauga mazarea si se mai fierbe 5 minute. Scoateti 3 linguri din mazarea din oala daca doriti sa o folositi pentru decorat.
    * aici, timpul de fierbere e dat pt mazarea congelata
  5. Se mixeaza totul in robot (punanad la inceput toate solidele si putina apa in care au fiert). Cand aveti un piure fin, adaugati parmezanul razuit, piper negru si rucola. Mixati iar, la viteza mare si adaugati trepatat restul de apa pana aveti consisntena dorita (am pus-o pe toata). Dregeti supa de sare.
    * rucola e bine sa fie aici cat mai tanara, ca sa nu fie deloc amara; gustul ei amarui va fi accentuat de caldura; de aceea daca nu sunteti siguri cum se va comporta rucola voastra in supa, adaugati-o in transe, prima data 35 gr, apoi mai adaugati cate 20 gr si gustati mereu sa vedeti cum evolueaza gustul; va opriti cand se simte gustul de rucola, dar fara a fi amaruie
  6. Serviti supa calda, cu iaurt si decorata cu boabe de mazare.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...