Supa crema de mazare
Retete cu legume Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
Se anunta o saptamana cu mancaruri sanatoase. Ieri un fresh tonic, azi aceasta supa crema de mazare, cu crutoane cu branza de capra si ulei de menta. Din ce in ce mai bine.
Ingrediente
400 gr mazare (congelata sau proaspata)
1 ceapa
2 cartofi
650 ml supa de pui
2 linguri ulei
sare, piper negru
Ulei cu menta
4 linguri ulei masline
10 fruze menta
putina sare grunjoasa
Crutoane cu branza de capra
3-4 Bake Rolls cu sare (chipsuri de paine)
100 gr branza de capra (proaspata sau maturata)
putina crema de branza
Portii: 3-4
Timp de preparare: 40 minute
- Se caleste ceapa tocata marunt in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga mazarea si cartofii taiati cuburi. Se acopera cu supa de pui si se condimenteaza cu sare si piper negru.
- Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac pana cartofii sunt bine fierti (cca 20 minute).
- Se strecoara mazarea si se retine supa. Se mixeaza in blender sau cu blenderul vertical mazarea. In timp ce mixati se adauga treptat supa pana supa crema ajunge la consistenta dorita (eu am pus toata supa).
- Optional, se trece supa de mazare printr-o sita deasa, ca sa fie fina. Se drege supa crema de sare.
- Pentru uleiul aromat: se strivesc frunzele de menta cu sare grunjoasa intr-un mojar, pana devin pasta. Se adauga uleiul si se omogenizeaza.
- Pentru crutoane: se freaca crema de capra cu putina crema de branza, pana devine tartinabila. Cantitatea de crema de branza variaza in functie de ce branza ati ales: proaspata sau maturata.
- Se ung rondelele Bake Rolls cu crema de branza de capra.
- Se pune supa crema in farfurii. Deasupra se pune cate un cruton cu branza. Se picura uleiul de menta deasupra.
Supa crema de mazare