Supa crema de porumb
Retete cu legume Retete simple Retete de supe si ciorbe
Azi in piata: porumb pentru fiert la doar 1.5 lei bucata pentru o supa crema rapida care si-a gasit perechea perfecta, o quesadilla cu cascaval.
Am incercat sa fac supa crema si cu porumb din conserva si cu porumb congelat cumparat, dar nu a iesit ok.
Ingrediente
5 stiuleti de porumb pentru fiert
1 ceapa
3 cartofi (cca 350 gr)
150 ml supa de pui
2 linguri ulei
sare, chili fulgi
Quesadilla
8 foi de tortilla
300 gr cascaval ras
2 linguri ulei
1/4 lingurita boia dulce
Portii: 4
- Cu cutitul se taie boabele de porumb de pe stiuleti. Se curata cartofii si se taie cuburi. Se toaca ceapa marunt.
- In uleiul incins se caleste ceapa pana se inmoaie foarte bine. Se adauga porumbul, cartofii, supa de pui si 2.5 cani de apa. Se condimenteaza cu sare si chili. Se aduce la fierbere.
- Se fierbe cu capac timp de 25 minute.
- Se mixeaza continutul oalei cu blenderul.
- Se trece supa crema prin sita, astfel incat sa indepartati pielitele de pe boabele de porumb. Astfel, supa va deveni mai fina. Se drege supa de sare si chili.
- Pentru quesadilla: se ia cate o foaie de tortilla si se pune intr-o tigaie incinsa (fara adaos de grasime). Se lasa sa se prajeasca pana vedeti ca incepe sa fumege usor. Se adauga repede 1/4 din cascavalul ras si se acopera cu alta foaie de tortilla. Se intoarce si se lasa sa se prajeasca pe cealalata parte pana incepe iar sa fumege usor.
- Se scoate quesadilla din tigaie si se unge cu uleiul amestecat cu boia. Se taie in 8 felii (ca pizza).
Boabele de porumb