Supa crema de praz si cartofi
Retete cu cartofi Retete cu legume Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
La cat de prolifica este mintea mea in ceea ce priveste supele creme, as putea face o rubrica "supa crema saptamanala". Adevarul e ca sunt asa comod de preparat, asa ieftine si atat de usoare (in acest caz prazul e un diuretic usor, sarac caloric) incat nu ma pot abtine sa le prepar acum, cand am o perioada aglomerata la serviciu. Dar ca sa nu ma plictisesc, sunt atenta sa pregatesc crutoane diferite pentru fiecare supa crema in parte. De data asta am ales crutoanele cu ierburi provence si branza de capra... foaaarte potrivite.
Ingrediente
3 fire praz
3 cartofi
1 foaie dafin
1/2 lingurita cimbru uscat
3 cani supa de pui sau supa de vita
1 lingura cu varf smantana (acra)
2 linguri ulei
sare, piper
Crutoane cu branza de capra
felii bagheta (5 felii / persoana)
branza de capra maturata
6 linguri ulei masline
1 lingurita ierburi provence
piper negru macinat
- Se taie prazul rondele si cartofii cuburi. Se soteaza impreuna in uleiul incins pana prazul se inmoaie.
- Se adauga dafinul, cimbrul, sare dupa gust si se adauga cele 3 cani de supa. Se aduce la fierbere, se pune capacul si se fierbe timp de 20-25 minute (pana cartofii si prazul sunt moi).
- Se scoate foaia de dafin si se mixeaza supa in blender (sau cu blenderul vertical) pana devine foarte fina. Se drege de sare. Se adauga smantana, apoi se pune pe foc mic si se mai lasa 5 minute la fiert.
- Pentru crutoane se amesteca uleiul cu ierburile provence. Se taie bagheta felii care se trec pe o parte prin uleiul cu ierburi. Se aseaza feliile in tava cuptorului cu partea inmuiata in sus. Se coc la 180C pentru aprox. 15 minute (le verificati des sa nu se arda). Se scot crutoanele si se ung cu branza de capra.
- Se serveste supa crema in boluri cu cate o felie de bagheta deasupra. Se stropeste cu putin ulei aromat cu ierburi si se macina putin piper negru deasupra. Restul crutoanelor se servesc alaturi.
Felii de bagheta inmuiate in uleiul aromat
Crutoane cu branza de capra
Comentarii (22)
Ultimele comentarii
Ioana acum 11 ani - 13 Martie 2013 11:42
Irina, ai dreptate, se taie doar partea alba si putin din partea verde deschis pana ajungi sub frunze. ca sa-l speli bine, il poti taia in doua pe lung, desfaci straturile si speli. intre straturi se mai depune uneori pamant si praf.oricand nu intelegi ceva, intreaba, iti raspund cat de repede pot :)
andreea acum 11 ani - 11 Aprilie 2013 20:50
se poate folosi supa la plic cu gust de pui? ar merge mai repede..Ioana acum 11 ani - 12 Aprilie 2013 09:22
daca le folosesti, da. sau poti pune doar apa.mihaela acum 11 ani - 19 August 2013 14:10
Cu ce pot inlocui prazul. Ca mor de inima daca nu o fac in acest moment. Si evident nu am de unde sa iau praz. Merge cu ceapa rosie sau alba?Raluca acum 11 ani - 20 Septembrie 2013 17:44
Buna Ioana, cate portii ies din cantitatile pe care le-ai dat?Ioana acum 11 ani - 21 Septembrie 2013 12:37
nu stiu exact, dar 4 portii ies sigur.Ioana acum 10 ani - 10 Decembrie 2013 14:03
Felicitari pentru retetele minunate. Eu una ador supele creme. In ceea ce o priveste pe aceasta as vrea sa te intreb daca as putea folosi ca si condiment Raz el H... Ce parere ai?Ioana acum 10 ani - 10 Decembrie 2013 14:11
cred ca va merge foarte bine. poti face atunci "crutoane" din creveti pentru o supa foarte eleganta in gust si aspect.Andrada acum 10 ani - 7 Februarie 2014 15:14
Pentru cate persoane este reteta? :)v acum 8 ani - 17 Noiembrie 2016 14:44
Probabil una dintre cele mai fine si delicate supe creme (pe care le-am facut dupa retele Ioanei :D :D :D )Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email