Supa crema de spanac si leurda
Retete cu branza Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete de supe si ciorbe
O noua supa crema de sezon cu paine de secara si crema de telemea cu leurda. Esenta primaverii mixata intr-un bol!
Ingrediente
500 gr spanac
100 gr leurda (2 legaturi)
3 fire ceapa verde
2 cartofi
300 ml supa de pui (sau de legume pentru varianta vegetariana)
500 ml apa
100 ml smantana (optional)
2 linguri ulei
sare, piper negru
Crema de telemea
150 gr telemea (de capra sau oaie)
150 ml iaurt grecesc
10 fire leurda
piper
- Se curata spanacul de codite si se spala. Se taie coditele leurdei si se spala. Se aleg 10 frunze de leurda, cele mai tinere, le veti folosi la crema de telemea.
- In uleiul incins se caleste ceapa verde taia rondele si cartoful cuburi timp de 2 minute.
- Se adauga supa si apa si se fierbe totul cu capac pana cartofii sunt fierti. Se adauga putina sare si piper.
- Se adauga leurda si se lasa la fiert 2 minute cu capac. Se adauga spanacul (cate o mana pe rand, amestecati lejer pana cand scade si apoi adaugati urmatoarea mana... pana terminati spanacul). Cand ati pus tot spanacul puneti capacul si lasati la fiert inca 5 minute.
- Se strecoara legumele (se retine supa) si se mixeaza in blender pana obtineti un piure fin. Cu blenderul mergand, adaugati apoi din supa de pe legume pana obtineti consistenta dorita (mie mi-au ramas 300 ml supa pe care am congelat-o).
- Dregeti supa crema de sare. Acum daca doriti adaugati smantana.
- Puneti telemeaua si iaurtul grecesc in blender. Mixati pana obtineti o pasta fina. Condimentati cu piper negru. Adaugati leurda tocata si amestecati cu lingura.
- Serviti supa crema calda cu paine de secara prajita unsa cu crema de telemea.
Piure legume in blender
Supa crema
Crema telemea
Comentarii (12)
Ultimele comentarii
Ana-Cornelia acum 10 ani - 30 Aprilie 2014 13:43
Sa stii ca eu fac un fel de crema si cu feta dar mi s-a parut prea sarata dar cu o telemea cremoasa si mai ales cu leurda va fi excelenta chiar si fara supa.Mersi.Ioana acum 10 ani - 30 Aprilie 2014 15:03
iaurtul taie bine din sare, dar oricum trebuie o telemea slab sarata, fiindca nu e suficient.andreea acum 10 ani - 1 Mai 2014 01:50
Off ,Ioana,cum ma trimiti tu mereu la cumparaturi! :)) Lasand gluma la o parte,vreau neaparat sa o fac azi,sper sa gasesc leurda la piata!Multumesc inca odata pt ideile minunate! :)Ioana acum 10 ani - 1 Mai 2014 09:53
cu placere, andreea. sper sa gasesti de toate, supa e minunata si sanatoasa.MariAna acum 10 ani - 4 Mai 2014 18:26
Am descoperit leurda anul trecut. :-) Nici nu stiam cu ce se mananca. Dar suma crema este desavarsita, este in capul listei cu supe creme de facut si refacut. Pupici.Ioana acum 10 ani - 4 Mai 2014 19:18
ie heee!!! ma bucur ca ti-a placut. ai facut si crema de branza alaturi?Simona acum 10 ani - 5 Mai 2014 14:37
Maaa...asta e un "must...do", neaparat !maria acum 10 ani - 29 Iulie 2014 20:52
eu nu stiu de unde sa gasesc leurda in praga, sper sa mearga si fara, vreau sa fac maine supa. sau sa inlocuiesc leurda cu altceva? merci!Ioana acum 10 ani - 30 Iulie 2014 14:14
adauga neaparat putin usturoi, leurda are aroma fina de usturoi.maria acum 9 ani - 23 August 2015 18:47
multumesc de raspuns Ioana :) o mai fac o data aziLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email