Supa crema de spanac si leurda
Retete cu branza Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete de supe si ciorbe
O noua supa crema de sezon cu paine de secara si crema de telemea cu leurda. Esenta primaverii mixata intr-un bol!
Ingrediente
500 gr spanac
100 gr leurda (2 legaturi)
3 fire ceapa verde
2 cartofi
300 ml supa de pui (sau de legume pentru varianta vegetariana)
500 ml apa
100 ml smantana (optional)
2 linguri ulei
sare, piper negru
Crema de telemea
150 gr telemea (de capra sau oaie)
150 ml iaurt grecesc
10 fire leurda
piper
- Se curata spanacul de codite si se spala. Se taie coditele leurdei si se spala. Se aleg 10 frunze de leurda, cele mai tinere, le veti folosi la crema de telemea.
- In uleiul incins se caleste ceapa verde taia rondele si cartoful cuburi timp de 2 minute.
- Se adauga supa si apa si se fierbe totul cu capac pana cartofii sunt fierti. Se adauga putina sare si piper.
- Se adauga leurda si se lasa la fiert 2 minute cu capac. Se adauga spanacul (cate o mana pe rand, amestecati lejer pana cand scade si apoi adaugati urmatoarea mana... pana terminati spanacul). Cand ati pus tot spanacul puneti capacul si lasati la fiert inca 5 minute.
- Se strecoara legumele (se retine supa) si se mixeaza in blender pana obtineti un piure fin. Cu blenderul mergand, adaugati apoi din supa de pe legume pana obtineti consistenta dorita (mie mi-au ramas 300 ml supa pe care am congelat-o).
- Dregeti supa crema de sare. Acum daca doriti adaugati smantana.
- Puneti telemeaua si iaurtul grecesc in blender. Mixati pana obtineti o pasta fina. Condimentati cu piper negru. Adaugati leurda tocata si amestecati cu lingura.
- Serviti supa crema calda cu paine de secara prajita unsa cu crema de telemea.
Piure legume in blender
Supa crema
Crema telemea