Supa crema de telina cu nuca
Retete cu legume Retete fara gluten Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete de supe si ciorbe
Supa Waldorf, inspirata de celebra salata Waldorf.
Ingrediente
350 gr radacina telina (cantarita dupa curatare)
150 gr cartofi fainosi (cantariti dupa curatare)
1 ceapa medie
2 linguri ulei
1 lingura unt
1 fir cimbru (poate fi uscat)
sare, piper negru
"Crutoane" Waldorf
1/2 para (sau mar, sa nu fie acrisor)
4 frunze telina
3 fire patrunjel
10 samburi de nuca
2 linguri ulei de nuca
1 lingura suc de lamaie
Portii: 3
- Se taie telina si cartofii cubulete. Se toaca marunt ceapa. Se calesc toate in ulei pana telina se rumeneste un pic (cca 10-15 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand). Se adauga untul si se mai caleste 1 minut.
- Se adauga cimbrul si 2.5 cani de apa. Se presara sare si piper negru macinat. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac pana legumele sunt facute de tot (cca 15-20 minute).
- Se scoate cimbrul, iar restul se mixeaza in blender pana aveti o supa foarte fina. Dregeti supa de sare.
- Pentru crutoane: tocati fin telina si patrunjelul. Adaugati nuca tocata cu cutitul. Adaugati para taiata cubulete. Stropiti totul cu suc de lamaie si putina sare, amestecati usor si apoi adaugati uleiul.
- Serviti supa calda cu o lingura generoasa de "crutoane" si putin ulei de nuca.
Comentarii (23)
Ultimele comentarii
Mirela acum 8 ani - 28 Septembrie 2016 14:06
Mie mi se pare chiar aristocrata supa asta :) Iubim si mancarea si retetele Ioanei si suntem multe :p Aviz amatorilor :))Maria-Cristina Damian acum 8 ani - 28 Septembrie 2016 20:21
Comentariile unora m-ar lasa fara replica. Ma bucur Ioana, ca gasesti moduri atat de elegante de a raspunde unor provocari, gratuite de altfel. De abia astept sa gatesc ELEGANTA supa Waldorf. Sunt convinsa ca o sa ma incantate, ca si toate retele tale minunate.Oana acum 8 ani - 11 Octombrie 2016 22:59
Ioana draga, retetele tale sunt delicioase, tot ce am incercat pana acum a iesit super! Multumesc, practic m-ai invatat sa gatesc :) Te imbratisez cu mult drag!Ioana acum 8 ani - 12 Octombrie 2016 10:50
Oana, sunt incantata sa aud asta! spor la gatit!Oana-Nicoleta acum 8 ani - 25 Octombrie 2016 22:29
Foarte buna ;) . Am pregatit-o pentru bebelina mea, insa nu m-am abtinut si am devorat si eu un castron :pRecunosc ca am servit-o fara " crutoane", dar chiar si asa: un deliciu =P~
Multumim!
Ioana acum 8 ani - 26 Octombrie 2016 14:34
sa va fie de bine!Roxanna mika acum 8 ani - 26 Octombrie 2016 17:16
Crutoanele se baga la cuptor,da?Ioana acum 8 ani - 27 Octombrie 2016 14:11
nu, doar se toaca totul cu cutitul; eventual nuca poate fi usor prajita inainteDANIELA acum un an - 6 Ianuarie 2023 20:55
O supa crema absolut delicioasa! A devenit din prima supa mea favorita! Multumesc!Ioana acum un an - 9 Ianuarie 2023 13:00
Cu drag, Daniela!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email