Supa de parmezan

Retete cu branza Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

O reteta de la amicul Jean din Paris. Amicul Jean nu este un amic in adevaratul sens al cuvantului, este un bistro parizian L'ami Jean. Stephane Jego este cel care a creat aceasta "emulsie de parmezan" (ce nume potrivit i-a dat!) si a servit-o cu succes in bistro-ul lui de la numarul 27, rue Malar (arondismentul 7). Poate aveti ocazia sa-l vizitati... e placut sa avem prieteni peste tot, nu-i asa?

Ingrediente

200 gr parmezan
500 ml lapte
500 ml smantana dulce (32% grasime)
250 ml supa de pui
40 gr unt
1 ceapa medie
sare, piper

Pentru servit

bacon (taiat cubulete si prajit fara grasime pana devine rumen si crocant)
crutoane de paine
ceapa verde mica (chives)

Portii: 3-4

  1. Se taie parmezanul cubulete. Se toaca ceapa.
  2. In untul topit se caleste ceapa timp de 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga laptele, smantana, supa si jumatate din cuburile de parmezan. Se fierbe la foc mic pana parmezanul este topit (cca 10 minute), amestecand des ca sa ajutati branza sa se dizolve.
  3. Se toarna tot continutul oalei intr-un blender si se mixeaza timp de 2 minute. Se pune supa inapoi in oala.
  4. Se adauga in supa restul de parmezan si se lasa la foc mic pana se topeste (cca 5 minute).
  5. Se toarna iar continutul oalei in blender si se mixeaza un minut. Se strecoara supa printr-o sita fina (ce ramane in sita - bucatele de ceapa, bucatele cristalizate de parmezan - se arunca).
  6. Se pune supa inapoi in oala. Se drege supa de sare (parmezanul e sarat, verificati daca e nevoie) si piper negru macinat.
  7. Supa se poate servi imediat sau se poate reincalzi. Pentru servire: se pun in mijlocul farfuriei 1 lingura de crutoane de paine, 1 lingura de crutoane de bacon si ceapa verde taiata fin. Se toarna supa in farfurii in fata mesenilor.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...