Supa de pui cu mazare si galuscute

Retete cu carne de pui Retete de supe si ciorbe

Supa proaspata de inceput de vara, cu influente italiene.

E mai practic sa faceti supa asta daca va ramane supa de pui din weekend. Bunica-mea a fiert duminica o oala imensa de supa si mi-a dat si mie 2 l, asa ca luni doar am fiert-o cu arome si mazare si am adaugat galuscutele facute in casa. Daca nu aveti chef sau timp sa le preparati, puteti sa le inlocuiti cu foi de lasagna rupte in bucati sau paste orzo. Puteti face aceast supa si in varianta cu buchetele de broccoli sau sparanghel in loc de mazare.

Ingrediente

1.5 l supa de pui
50 gr prosciutto crudo (capete)
coaja de la un triunghi de parmezan (cca 50 gr)
350 gr mazare proaspata
1-2 linguri suc de lamaie (optional)
cateva fire de patrunjel

Galuscute de faina

2 oua
100 gr faina alba
1/4 lingurita sare

Portii: 4-5

  1. Se prepara supa de pui si se strecoara (puteti urma reteta de aici; puteti folosi tacamuri de pui la supa). Se pun intr-o oala 1.5 l din supa.
  2. Se adauga bucata de parmezan si cea de prosciutto (daca sunt congelate le puneti direct din congelator). Se fierbe supa la foc mic, cu capac, timp de 45 minute, ca sa se infuzeze bine. Verificati supa in timp ce fierbe si adunati spuma care se aduna la suprafata.
    * cojile de parmezan le congelez cand termin parmezanul, sunt ideale ca sa dati aroma supelor sau supelor-creme
    ** capete de prosciutto le cumpar de la magazinul italian; capetele care nu se mai pot felia frumos se vand la pret redus; am luat 500 gr capat de prosciutto, l-am taiat cuburi de aprox. 50 gr pe care le-am pus la congelator; le folosesc ca sa aromatizez supe
  3. Se strecoara supa. Se pune iar pe foc si se adauga mazarea. Se fierbe cu capac, la foc mediu spre mic timp de 10 minute.
  4. Se bat ouale cu sarea. Se adauga faina si se amesteca doar pana se incorporeaza. Se pune o oala cu multa apa cu sare la fiert. Cand fierbe, se da focul la mic si se formeaza galustele fie cu acest instrument, fie se rup bucatele mici cu o lingurita. Dupa ce le-ati format pe toate, lasati sa mai fiarba inca 3-5 minute la foc mic.
  5. Scoateti galustele cu o paleta cu gauri si puneti-le in supa. Adaugati patrunjelul tocat. Gustati supa, e buna si asa dulce, dar daca o doriti acrisoara adaugati putin suc de lamaie.  Se serveste calduta, presarata cu putin parmezan ras.

Supa fierbe

Supa strecurata

Coaja de parmezan si bucata de prosciutto (congelate)

Se adauga galuscutele dupa ce mazarea a fiert

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...