Supa falsa de pui

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete romanesti Retete de supe si ciorbe

Supa de post ca-n Salaj. Imita culoarea si gustul celei mai gustoase supe facute pe un pui de casa, insa este preparata doar din morcovi si telina. La noi, aceasta supa se serveste cu razalai facuti in casa in loc de taietei sau fidea.

Ingrediente

3 morcovi
150 gr radacina telina
1 lingurita piper boabe
3 linguri ulei
100 gr razalai (sau taietei/fidea fara ou pentru varianta de post)
patrunjel verde
sare

Portii: 3-4
Timp de preparare: 1 ora

  1. Se dau 2 morcovi pe razatoarea mica. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc morcovii timp de 15 minute la foc mic. Se amesteca din cand in cand in ei.
  2. Se adauga 1.5 l apa peste morcovii caliti, impreuna cu telina taiata felii, 1 lingurita sare si piperul boabe. Se fierbe totul la foc mediu timp de 30 minute.
  3. Intr-o alta oala se pune la fiert multa apa cu sare si cand apa fierbe se adauga morcovul ramas taiat rondele si razalaii. Se fierb putin peste 10 minute (verificati sa fie fierti razalaii).
    * daca folositi taietei cumparati consultati timpul de fierbere de pe pachet
  4. Se strecoara supa preparata pe morcovii razuiti, cea de la pasul 2. Aceasta va fi baza supei noastre.
  5. Se strecoara razalaii si morcovii rondele. Se pun in supa baza de mai sus. Se mai adauga in supa cam 3 linguri din morcovii razuiti (restul de morcovi razuiti nu se folosesc in aceasta reteta, dar dupa racire se pot amesteca cu iaurt). Se drege supa de sare.
  6. Se serveste cu patrunjel verde tocat.

Calim morcovii

Adaugam telina si apa si fierbem

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...