Ton cu vinegreta basca
Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete simple Retete din Spania
In multe baruri pintxos din San Sebastian am gasit boluri mari cu acest confetti colorat de ceapa si ardei in ulei de masline. Este o vinegreta servita cu peste si fructe de mare. Am incercat-o cu ton, cu caracatita, cu ansoa marinate dar si cu creveti la gratar. Delicios de simplu.
Ingrediente
1 conserva de ton in apa (de 200 gr)
Vinegreta basca
1 ceapa medie (85 gr curatata)
1 ardei iute verde (15 gr curatat)
1/2 ardei rosu mic, kapia (15 gr curatat)
3 linguri suc de lamaie
1 lingura otet de sherry (sau de cidru)
5 linguri ulei masline extravirgin
2 prize zahar
sare
- Se toaca ceapa cubulete marunte si se presara cu putina sare. Se curata si se toaca cubulete la fel de mici si ardeii, se pun in bol separat si se presara cu sare. Se lasa sa stea 10 minute.
- Se scurge ceapa de sucul lasat (in pumn sau in tifon pentru cantitati mai mari).
- Se adauga peste ceapa scursa 2 linguri suc de lamaie si 1/2 lingura otet. Se adauga peste ardei 1 lingura suc de lamaie si 1/2 lingura otet. Se lasa sa se macereze 15 minute.
- Se amesteca ceapa cu ardeii si se adauga uleiul si zaharul. Se amesteca bine si se lasa sa stea macar 30 minute, ideal cateva ore.
- Se scurge tonul de apa si se pune pe farfurie. Se acopera cu vinegreta de mai sus. Se lasa sa se marineze pana in momentul servirii. Se servesc pe felii mici de paine/bagheta.
Vinegreta basca
Ton cu vinegreta basca
Comentarii (5)
Simona acum 7 ani - 8 Mai 2017 17:51
Arata foarte bine, e foarte simplu de facut si pare gustos! Otetul de sherry unde il gasim?Multumesc!
Ovidiu acum 7 ani - 8 Mai 2017 17:55
Totul pare super ok, dar sunt nelamurit la?1/2 ardei rosu mic, kapia (15 gr curatat)?
ce capia asa mic ? nu o fi vorba tot de ardei iute rosu ?
Ioana acum 7 ani - 8 Mai 2017 18:51
Simona eu l-am adus din Spania. e otet de sherry invechit reserva. la noi in magazine n-am vazut, dar gasesti online. e mai scump, pe al meu am dat 20 euro / 250 ml.otet de cidru gasesti la Cora, bio.
Ioana acum 7 ani - 8 Mai 2017 18:55
nu e ardei iute. kapia meu mic are cam 10 cm lungime. cantareste maxim 50 gr intreg. dupa ce-l cureti tai cam jumatate si o sa ai 15 gr, cat iti trebuie in aceasta reteta. de aceea am dat cantitatile in grame. kapia poate fi urias...acesti kapia mici ii prefer si cand vreau sa ii umplu, cum am facut aici: [link]
Nicoleta acum 7 ani - 27 Mai 2017 15:20
Se zice (sau se scrie) :vinagreta vasca.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email