Ton cu vinegreta basca

Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete simple Retete din Spania

In multe baruri pintxos din San Sebastian am gasit boluri mari cu acest confetti colorat de ceapa si ardei in ulei de masline. Este o vinegreta servita cu peste si fructe de mare. Am incercat-o cu ton, cu caracatita, cu ansoa marinate dar si cu creveti la gratar. Delicios de simplu.

Ingrediente

1 conserva de ton in apa (de 200 gr)

Vinegreta basca

1 ceapa medie (85 gr curatata)
1 ardei iute verde (15 gr curatat)
1/2 ardei rosu mic, kapia (15 gr curatat)
3 linguri suc de lamaie
1 lingura otet de sherry (sau de cidru)
5 linguri ulei masline extravirgin
2 prize zahar
sare

  1. Se toaca ceapa cubulete marunte si se presara cu putina sare. Se curata si se toaca cubulete la fel de mici si ardeii, se pun in bol separat si se presara cu sare. Se lasa sa stea 10 minute.
  2. Se scurge ceapa de sucul lasat (in pumn sau in tifon pentru cantitati mai mari).
  3. Se adauga peste ceapa scursa 2 linguri suc de lamaie si 1/2 lingura otet. Se adauga peste ardei 1 lingura suc de lamaie si 1/2 lingura otet. Se lasa sa se macereze 15 minute.
  4. Se amesteca ceapa cu ardeii si se adauga uleiul si zaharul. Se amesteca bine si se lasa sa stea macar 30 minute, ideal cateva ore.
  5. Se scurge tonul de apa si se pune pe farfurie. Se acopera cu vinegreta de mai sus. Se lasa sa se marineze pana in momentul servirii. Se servesc pe felii mici de paine/bagheta.

Vinegreta basca

Ton cu vinegreta basca

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...