Trandafiri cu telemea
Retete aluaturi Retete aperitive Retete cu branza Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene
Framantati, intindeti, modelati! Veti fi recompensati cu un buchet de trandafiri comestibili.
Ingrediente
Aluat
250 gr faina alba
125 ml lapte caldut
5 gr drojdie uscata
1 priza zahar
1/4 lingurita sare
50 ml ulei
1 ou mic
Umplutura
200 gr telemea de oaie (slab sarata)
1 legatura mica patrunjel
1/2 ou mare
piper negru
Pentru uns
1/2 ou mare
2 linguri lapte
Bucati: 6
- Pentru aluat, se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut . Se lasa la loc cald cam 10-15 minute, pana face spuma.
- In mijlocul fainii amestecate cu sare faceti un crater. Adaugati acolo laptele cu drojdie, uleiul si oul. Incepeti sa trageti treptat faina in lichide pana aceasta este absorbita complet. Framantati apoi cu mana cam 10 minute (sau 5 minute in robotul de framantat; sau o tura pe programul de framantare in masina de paine). Trebuie sa aveti un aluat elastic si deloc lipicios.
- Puneti aluatul intr-un bol uns cu ulei si lasati sa creasca la loc caldut pana isi dubleaza volumul (cca 1 ora).
- Impartiti aluatul in 6 bucati egale (cam 75-80 gr / bucata). Modelati chifle si lasati-le sa creasca acoperite, la loc caldut, 30 minute.
- Pentru umplutura mixati in robot telemeaua cu oul si piper dupa gust pana aveti o pasta legata. Adaugati patrunjelul tocat si amestecti.
- Pe masa de lucru (nu avet nevoie de faina, aluatul e elastic si nelipicios) intindeti fiecare bucata foaie rotunda de cca 12-14 cm. Cu rola de patiserie taiati fante de aprox. 4 cm lungime in 4 parti opuse (vezi poza 1).
- Puneti cate o lingura de umplutura in centru. Ridicati o parte din aluat si trageti de margini sa cuprinde umlputura (vazi poza 2). Indoiti marginea in exterior (ca un guler). Repetati cu bucata opusa si apoi continuati cu celelalte doua. La fiecare bucata aveti grija sa indoiti un "guler". Ultima bucata probabil nu va mai cuprinde umplutura, asa ca duceti marginile in jos sa intre sub "trandafir".
- Asezati trandafirii pe tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Introduceti tava intr-o punga de plastic si lasati la crescut, la loc caldut, 30 minute.
- Coaceti trandafirii la 175C pana sunt rumeni, iar umplutura e usor umflata si rumena deasupra (cca 30 minute).
- Sunt mai buni in ziua prepararii. Se pastreaza pana a doua zi in punga.
Taiem cele 4 fante
Punem 1 lingura de umplutura in centru
Invartim prima bucata in jurul umpluturii, facand si un "guler"
Invartim in bucata opusa
Ridicam a treia bucata
Trandafirii in tava la crescut
Trandafiri cu telemea
Comentarii (5)
olga acum 7 ani - 23 Martie 2017 07:36
Incercam sa-mi imaginez cum se combina trandafirii cu branza :) ;)Ioana acum 7 ani - 23 Martie 2017 09:23
e foarte reusita, orientala :)Maria acum 7 ani - 23 Martie 2017 12:40
Imi plac cocaturile cu drojdie dar 250 g faina nu este putina?Multumesc
Ioana acum 7 ani - 23 Martie 2017 12:44
ies doar 6 bucati, adica cat intra intr-o tava de cuptor. ies de marimea unui mar mediu. poti multiplica aluatul de cate ori vrei.Gaby acum 5 ani - 19 Ianuarie 2019 21:25
Sunt atat de bune! Nici nu-s prea scumpe si se mananca asa de bine!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email