Tzatziki cu sfecla rosie

Retete cu iaurt Retete cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple Retete salate

Tzatziki in varianta de iarna, un condiment excelent pentru orice carne la gratar. Daca il serviti alaturi de carne de vita, optati pentru varianta cu hrean. Aseara l-am servit cu pulpe de pui condimentate doar cu sare, piper si chili si apoi pregatite pe tigaia grill.

Ingrediente

2 sfecle rosii mici
300 gr iaurt grecesc (sau smantana acra)
1 lingura ulei masline
1 catel usturoi (sau hrean preparat dupa gust)
1 lingura suc lamaie
2-3 fire marar
sare

  1. Sfeclele se fierb intregi in apa cu sare pana intra furculita usor in ele. Pentru o varianta super rapida puteti folosi sfecla cumparata gata fiarta pe abur. Se curata sfeclele de coaja.
  2. Se da sfecla pe razatoare. Se presara cu sare, usturoi strivit si suc de lamaie. Se amesteca usor.
  3. Se adauga iaurtul, mararul tocat si uleiul de masline si se amesteca pana la omogenizare. Se drege de sare.

Sfecla razuita

Ingredientele amestecate

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...