Ulei picant
Ulei picant facut in casa, inspirat de italianul Olio al Peperoncino. Un must-have pe raftul tau de condimente, mai ales daca esti amator de picant. Se poate picura pe orice: pe toast cu avocado, supe creme, paste, pizza...
Ingrediente
2 ardei iuti rosii (din cei lungi)
100 ml ulei masline
3 fire patrunjel
10 frunze mari busuioc
- Se incinge o tigaie de fonta si se pun ardeii in ea. Se coc pana se rumenesc, intorcandu-i pe toate partile. La final trebuie sa aiba pete rumene si sa fie mai moi, semi-copti.
- Se taie ardeii in doua pe lungime si se razuiesc semintele cu lama unui cutit. Se pun ardeii in robot/vasul blenderului vertical.
- Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza la maxim pana ardeiul se marunteste bine de tot.
- Se strecoara printr-o sita fina (cea de ceai e perfecta). Se tine uleiul la frigider. Va deveni vascos la rece, dar isi revine daca il lasati un pic afara.
* nu aruncati pulpa ramasa in sita, maine facem ceva bun cu ea ;)
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email