Ulei picant
Ulei picant facut in casa, inspirat de italianul Olio al Peperoncino. Un must-have pe raftul tau de condimente, mai ales daca esti amator de picant. Se poate picura pe orice: pe toast cu avocado, supe creme, paste, pizza...
Ingrediente
2 ardei iuti rosii (din cei lungi)
100 ml ulei masline
3 fire patrunjel
10 frunze mari busuioc
- Se incinge o tigaie de fonta si se pun ardeii in ea. Se coc pana se rumenesc, intorcandu-i pe toate partile. La final trebuie sa aiba pete rumene si sa fie mai moi, semi-copti.
- Se taie ardeii in doua pe lungime si se razuiesc semintele cu lama unui cutit. Se pun ardeii in robot/vasul blenderului vertical.
- Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza la maxim pana ardeiul se marunteste bine de tot.
- Se strecoara printr-o sita fina (cea de ceai e perfecta). Se tine uleiul la frigider. Va deveni vascos la rece, dar isi revine daca il lasati un pic afara.
* nu aruncati pulpa ramasa in sita, maine facem ceva bun cu ea ;)