Vegeta de casa
Retete condimente Retete cu legume
De multa vreme am renuntat sa folosesc vegeta cumparata deoarece are un continut foarte mare de sare, contine MSG (care e suspect ca genereaza dureri de cap) si alti coloranti si conservanti. Pana la urma am renuntat si la cuburile concentrate, gen Knor din cauza unei experiente neplacute pe care nu o mai povestesc caci e prea gretoasa.
Norocul meu a fost ca am descoperit un uscator de fructe si legume si ce m-a entuziasmat prima data la el a fost ca pot sa-mi prepar vegeta foarte repede si usor si in acelasi timp e total naturala, fara conservanti si coloranti. Cu el se pot usca orice legume si verdeturi cand e sezonul lor si se pastreaza in borcane inchise ermetic. E mult mai ieftin si mult mai sanatos si stiti exact ce puneti in mancare. Nu se pastreaza legumele uscate in vase de metal!
Ingrediente
morcovi
telina
radacina patrunjel
gulii
ceapa
frunze telina
frunze patrunjel
frunze leustean
- Morcovii, telina, patrunjelul, guliile si ceapa se curata si se dau pe razuitoarea mica.
- Se aseaza fiecare leguma separat pe cate o tavita plata a uscatorului.
* morcovul coloreaza restul legumelor, dar fiind uscate separat fiecare isi pastreaza culoarea. - Uscam apoi frunzele.
* uscatorul are un manual cu timpii de uscare pentru toate legumele si verdeturile - Se amesteca toate legumele uscate omogenizand continutul. Si vegeta de casa este gata. Puteti macina vegeta obtinuta in masina de cafea pentru a obtine un praf asemanator cu cel din comert.
Vegeta de casa