Uscator de fructe si legume
Am descoperit uscatorul de putin timp la prietena mea Alina care ma aprovizioneaza cu miere organica. Acum cateva luni chiar ca a castigat locul 2 la concursul de gatit in aer liber din Cluj-Napoca, prezentand platouri cu fructe uscate pe care le-au admirat Robert Rainford, Dan Chisu si alti bucatari de renume din Romania care au format juriul. Pe mine la inceput m-a atras ideea ca pot face vegeta de casa cu el dar apoi am descoperit ca fructele uscate sunt de departe mult mai bune decat cele din comert. Preferatele mele sunt prunele uscate si pepenele galben, ne-am batut cu Radu pentru ele :)
Uscarea e una din cele mai bune metode de conservare, deoarece fructele isi pastreaza toate vitaminele, caci uscarea se face la temperaturi mici. Astfel puteti cumpara fructe si legume bio de la tarani cand e sezonul lor, le uscati si le pastrati in borcane inchise ermetic timp indelungat.
Puteti usca orice legume si verdeturi ca sa faceti vegeta de casa, boia de casa, clatite de rosii, condimente uscate pentru iarna etc.
De asemenea puteti usca pur si simplu felii de fructe cu el sau puteti uscat pulpa fructelor si obtineti clatite de fructe. Fructele astfel uscate le puteti folosi in prajituri, cu fulgi de cereale si lapte dimineata (va creati propriul musli cu fructe) sau le puteti consuma ca atare, ca snack intre mese.
Este un aparat electric, usuca repede si curat, are 5 trepte de putere, se pot usca fructe, legume, verdeturi, plante medicinale, condimente, polen etc. Si are putere maxima 500 W sau 1000W (depinde de model). Din fabrica are 5 tavi etajate (extensibil pana la 15 etaje) o sita flexibila, o tavita plata si capacul.
Puteti citi mai multe despre uscator pe ezidri.ro, siteul are si un forum in caz ca aveti intrebari legate de el. Sediul central e in Cluj, dar uscatoruls se poate comanda si online iar in urmatoarele orase livrarea e gratuita: Bucuresti, Cluj-Napoca, Zalau, Satu-Mare, Carei, Baia-Mare, Bistrita, Dej, Gherla, Targu-Mures, Reghin, Timisoara, Arad, Oradea, Caransebes, Resita, Alba-Iulia, Sibiu, Brasov, Fagaras.
Comentarii (89)
Ultimele comentarii
Ioana acum 9 ani - 24 Iulie 2015 09:46
- puterea e importanta (spre 1000W)- sa aiba ventilator, ca sa nu tebuiasca sa rotesti manual tavile si sa se usuce mai repede
- sa poti seta temperatura ( undeva de la 30-40C pana pe la 60-70C)
- sa poti alege numarul tavilor incat sa se potriveasca nevoilor tale
special: daca vrei sa faci iaurt cu el sau sa cresti aluatul de paine, sa verifici daca se pot scoate tavile incat sa ramana spatiu pentru vasele mari.
reka acum 9 ani - 22 Octombrie 2015 23:36
Buna seara!Vrem sa cumparam un uscator, cadou de nunta pt. profesorul nostru de pian.
Care aparat ne recomandati? E important sa fie de buna calitate. Avem max.500 ron.
Multumim anticipat.
valeria acum 8 ani - 7 Februarie 2016 12:57
doresc sa cumpar cat costa un ap.Ezidiri 1000 .unde e fabricat. daca are instructiuni cum se usuca diferite fructe la ce temp. cat costa transportul in zalau mulumescIoana acum 8 ani - 8 Februarie 2016 09:50
Valeria, uite aici un link unde poti obtine toate informatiile legate de cumpararea acestui aparat. este si un numar de telefon: [link]Adi acum 8 ani - 26 Octombrie 2016 18:25
Buna.M-ar interesa foarte mult sa aflu diferenta de functionare dintre aparatul de 500w,fata de cel de 1000 de w.E mai avantajos in ce priveste durata de uscare sau din ce puncte de vedere ar fi mai avantajos fata de celalalt.E mai performant si ca urmare ar fi mai ideal decat celalalt?Multumesc anticipat.Ioana acum 8 ani - 27 Octombrie 2016 09:29
cel de 1000 are mai multe trepte de putere si poate fi extins la mai multe tavi decat cel de 500. e diferenta de capacitate. daca vrei sa usuci cantitati mai mari deodata il alegi pe cel de 1000, daca nu, e suficient si cel de 500.Adi acum 8 ani - 28 Octombrie 2016 22:54
Multumesc mult pentru raspuns.Indraznesc sa mai intreb ceva foarte important,si anume: diametrul celor doua modele difera sau sunt la fel?Ioana acum 8 ani - 29 Octombrie 2016 12:11
1000 parca are diametrul mai mare, dar nu stiu sa-ti spun exact ce diferenta e intre ele. poti intreba la vanzator inainte de achizitionare.liliana acum 7 ani - 19 Mai 2017 23:49
in cate ore e uscat polenul? si conteaza cate tavi sunt? adica daca sunt 5 sau 10 tavi tot atatea ore se lasa??Ioana acum 7 ani - 20 Mai 2017 11:16
timpul e afectat mai mult de cantitatea de fructe/legume pe care le pui pe fiecare tava, mai mult decat de numarul de tavi.nu am uscat polen, nu stiu timpul.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email