Veloute de cartofi cu toast cu leurda

Retete cu cartofi Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Veloute de cartofi cu toast cu leurda

Veloute inseamna catifea. Este o supa catifelata, o baza fina, pe care o puteti duce in ce directie doriti. Fiindca acum e sezonul leurdei, am preferat sa o servesc cu aceste mini-sandwichuri toast umplute cu crema de branza si leurda. Alta data am inlocuit leurda cu felii subtiri de somon afumat. Sau am adaugat la mixarea in blender putina pudra de hribi sau crema de trufe negre si am folosit la sandwichurile toast un cascaval maturat. Alta idee e sa adaugati in farfurie, in momentul servirii, ulei aromat cu verdeturi (acest ulei de tarhon de exemplu). Vedeti? O singura supa si atatea idei!

Ingrediente

650 gr cartofi (cantariti dupa curatare; cca 4 cartofi normali)
1 ceapa mica (cca 50 gr)
50 gr radacina telina (1 felie groasa de 1 deget)
300 ml supa de pui (sau supa de legume pentru varianta lacto-vegetariana; sau apa)
450 ml lapte
50 ml ulei masline
sare, piper negru

Toast cu leurda

felii de bagheta sau paine
crema de branza
leurda
unt la temp camerei

Portii: 3-4

  1. Se toaca marunt ceapa si se taie telina cubulete. Se soteaza in ulei pana se inmoaie ceapa. Se adauga cartofii taiati cuburi si se amesteca 1 minut.
  2. Se adauga supa de pui, sare si se rasneste piper negru. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac cca 15-20 minute, pana cartofii sunt fierti.
  3. Se pune continutul oalei in robot si se adauga laptele incalzit. Se mixeaza pana aveti o crema fina. Daca cumva supa iese prea groasa, puteti adauga treptat inca putin lapte cald pana aveti consistenta dorita. Se drege de sare si piper negru.
  4. Intre timp se unge felii de bagheta paine pe o parte cu un strat subtire de unt. Se unesc cate doua felii, cu partea cu unt in afara. In interior se ung cu un strat generos de crema de branza si se presara un strat generos de leurda tocata.
  5. Se pun sandwich-urile pe tigaia grill incinsa si se coc cateva minute pe fiecare parte, pana sunt rumene si primesc urme de gratar. Ca sa se faca mai repede eu pun o greutate peste ele ca sa le tina presate pe gratar (se poate folosi o caramida invelita in folie de aluminiu sau o presa speciala pentru gratar).
  6. Se serveste supa cu sandwich-urile calde cu leurda.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...