Vitel in sos picant
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de vitel sau vita
Visam demult la vitelul pregatit in acest mod si ieri mi-am cumparat carne de vitel ca sa nu mai am nicio scuza sa tot aman. Se serveste cu orez fiert (in care puteti adauga fasole rosie fiarta) sau cu piure de cartofi.
Ups, am uitat pozele din timul prepararii, dar diseara le uploadez si pe acelea.
Ingrediente
800 gr carne vitel
2 cepe
3 catei usturoi
150 ml pasta de rosii
1 lingura pasta de ardei
1/2 lingurita chili (sau mai mult, depinde cat de picant va place)
1/2 lingura oregano
1 lingura boia dulce
1 varf lingurita chimion (cumin) sau chimen in lipsa
sare, piper
4 linguri ulei
- Taiati carnea cubulete. Dati ceapa pe razatoarea mare si striviti usturoiul.
- Incingeti 2 linguri ulei si prajiti cubuletele de carne condimentata cu sare si piper in 3 ture, astfel incat sa nu fie inghesuite in tigaie, ca sa se prajeasca bine, cam 5 minute pe tura. Dupa fiecare tura de carne adaugati cate o lingura de ulei daca e necesar. Scoateti carnea din oala.
- Adaugati ceapa si caliti pana se inmoaie un pic, apoi adaugati usturoiul si caliti inca cateva secunde.
- Adaugati pasta de rosii si cea de ardei si prajiti totul cam 10 minute, pana pasta incepe sa se caramelizeze usor.
- Adaugati boiaua, chiliul, oregano, putina sare si apoi carnea si amestecati pana carnea e bine acoperita de condimente.
- Adaugati 3 cani de apa si lasati sa fiarba totul la foc mic pentru 1 1/2 ore, pana sosul scade si devine cremos. Amestecati din cand in cand si verificati la sfarsit daca e fiarta carnea. Gustati de sare.
Prajim carnea
Prajim pasta pana se caramelizeaza
Adaugam apa si fierbem