Vitel Stroganoff
Retete cu ciuperci Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete din Rusia Retete cu carne de vitel sau vita
E o mancare rapida dar in acelasi timp spectaculoasa, atat ca si gust cat si ca aspect. O puteti servi cu orez/pilaf, cartofi natur sau paste fierte care vor absorbi deliciosul sos.
Dureaza atat de putin sa o preparati incat e potrivita cand musafirii vin pe neasteptate. Ii veti impresiona in mod placut, va asigur.
Singurul lucru la care trebuie sa fiti atent e alegerea carnii pentru aceasta reteta, trebuie obligatoriu sa fie muschi de vitel care se gateste repede.
Ingrediente
500 gr muschiulet vitel
300 gr ciuperci
2 cepe mici
200 gr smantana
1 lingurita cu varf mustar
1 cescuta bulion (sau 1 lingurita cu varf pasta de rosii dizolvata in putina apa)
4 castraveciori murati
sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: 25 minute
- Carnea se taie fasiute. Ceapa se toaca. Ciupercile se taie felii mari.
- In putin ulei se pune vitelul la prajit la foc iute timp de 1-2 minute, pana-si schimba culoarea.
* daca folositi alta parte din vitel, care se face mai greu, gustati carnea si daca vi se pare tare adaugati cate o cescuta de apa si o inabusiti pana devine moale. La pasul acesta carnea trebuie sa fie gata! - Cand e carnea gata, scoateti-o pe o farfurie. Adaugati in tigaie ciupercile si ceapa, dati focul pe mediu si lasati sa se inmoaie legumele. Amestecati din cand in cand, cam 8 minute. Puneti carnea la loc in tigaie.
- Adaugati smantana, amestecati si lasati la fiert 1 minut. Apoi adaugati mustarul si bulionul. Lasati cam 5 minute la fiert pana obtineti un sos cremos.
- Stingeti focul si adaugati castraveciorii taiati fideluta.
Prajim carnea de vitel
Ciupercile si carnea
Adaugam smantana, bulionul si mustarul
La sfarsit adaugam castraveti murati